آخرین اخبار

 

تولید کالباس ژامبون و خشک از ماهی بدون مواد نگهدارنده توسط عضو هیأت علمی دانشگاه ارومیه

 

دکتر کاوه رحمانی فرح عضو هیات علمی دانشکده منابع طبیعی طرح "تولید کالباس ژامبون و خشک از ماهی بدون مواد نگهدارنده" را ارائه، اجرا و مورد تجلیل استاندار آذربایجان  غربی قرار گرفت.

دکتر رحمانی در رابطه با طرح مذکور گفت: کشور ایران ذخایر آبی فراوان و منابع شیلاتی مناسبی دارد و تولید ماهی در ذخایر طبیعی دریا و هم به صورت آبزی پروری، قابل توجه، هست که در سالهای اخیر با پیشرفت تولید کشور با مازاد عرضه ماهی روبرو شده است و فرآوری ماهی و ایجاد ارزش افزوده می­تواند از راهکارهای ایجاد اشتغال و افزایش صادرات غیر نفتی در بخش شیلات باشد.

وی افزود: تاکنون فرآورده کالباس از ماهی، در کشور، با موفقیت تولید نشده است در واقع با توجه به استحکام پایین پروتئین­های ماهی در مقایسه با گوشت قرمز و مرغ، تهیه یک فرآورده با قطر زیاد که ضمن برخورداری از قوام و انسجام، دارای قابلیت برش باشد، دشوار هست. همچنین ماهی دارای بوی خاصی می­باشد که بسیاری از مردم ایران آن را نمی پسندند که کالباس­های تولید شده در این طرح دارای بافت قابل برش و استاندارد و فاقد بوی (بوی نامطبوع) ماهی می­باشند.

دکتر رحمانی با اشاره به ویژگی­ های دیگر کالباس ماهی تولید شده اظهار داشت: فقدان میکروارگانیسم و صفر بودن تعداد آنها در کالباس­ها با تاییدیه وزارت بهداشت (در حالیکه بر پایه استاندارد ملی سوسیس و کالباس میزان 100000 عدد میکروارگانیسم در 1 گرم محصول قابل پذیرش می­باشد)، عدم استفاده از نگهدارنده های نیتریت و نیترات بدون جایگزین کردن نگهدارنده شیمیایی (گواهی ثبت اختراع)،تولید کالباس با افزودن گوشت ماهی تا مقدار حدود 95 درصد ترکیب (با ویژگی­های حسی مطلوب و بدون بوی بد ماهی)،کاهش استفاده از نمک،کاهش استفاده از روغن و حتی عدم استفاده از آن در برخی محصولات، بازارپسندی بالا، قیمت رقابتی، تنوع بالا محصولات با توجه به استفاده از گوشت ماهی با رنگ­ها و طعم های مختلف از جمله مزایای کالباس مذکور است.

این عضو هیات علمی بیان داشت: پس از تولید نمونه آزمایشگاهی طرح، نمونه نیمه صنعتی نیز با موفقیت تولید شده و مدل کسب و کار، مطالعه بازار و طرح توجیه فنی اقتصادی آن به همراه برخی محصولات مشابه از ماهی تهیه و دانش فنی آن به فروش رسیده است.

دکتر رحمانی اظهار امیدواری نمود: اکنون طرح های دانش بنیان دیگری با مشارکت دانشگاه ارومیه در دست اجرا می باشد که انشاءالله بتوانیم در آینده نزدیک موفق به تجاری سازی آنها و کسب درآمد برای دانشگاه شویم.

شایان ذکر است طرح مذکور در جشنواره ایده های برتر هفته پژوهش و فناوری استان موفق به کسب رتبه نخست شد.

ضمن تبریک این موفقیت، در ذیل به سوابق علمی پژوهشی این استان ارجمند اشاره می گردد:

برخی سوابق پژوهشی و افتخارها:

- دانشجوی نمونه کشور در مقطع کارشناسی ارشد در سال 1389.

- جوان برتر کشور در موضوع علم و فناوری در جشنواره حضرت علی اکبر (ع) سال 1392.

- دانشجوی نمونه کشور در مقطع دکتری سال 1391.

- مورد حمایت بنیاد ملی نخبگان 1390 تاکنون.

- دریافت مقام نخست در گروه علمی کشاورزی در نهمین جشنواره ملی ایده های برتر (1390). یزد، ایران.

- رتبه نخست مجامع در گروه کشاورزی مقطع دکتری در جشنواره کشوری دانشجویان ممتاز بسیجی و ایثارگر (1390).

- دریافت 2 مقام نخست در دومین المپیاد ورزشی دانشجویان نخبه علمی. ایران.

 دریافت رتبه اول مجامع گروه کشاورزی در هفته پژوهش استان گلستان 1391 (مفاخر استانی).

- دریافت رتبه سوم طرح پژوهشی در هشتمین جشنواره علمی پژوهشی فردوسی. 1390. مشهد، ایران.

- دریافت رتبه برتر طرح پژوهشی در دهمین جشنواره دانشجویان ممتاز، مبتکر نوآور بسیجی شاهد ایثارگر استان گلستان (1390).

- دریافت رتبه اول در جشنواره اختراعات (اقتصاد مقاومتی) منطقه‏ای استان های شرق کشور- مشهد مقدس 1391.

- پژوهشگر برتر استان گلستان در سال 1391 گرگان، ایران.

- طرح برگزیده اول در کارگروه کشاورزی در جشنواره جهادگران علم و فناوری سال 1392 تهران، ایران.

- برگزیده بخش آزاد شرکت­های دانش بنیان در ششمین جشنواره علمی و فناوری فکر برتر سال 1392 گیلان، ایران.

 

تاسیس شرکت دانش بنیان

تاسیس و اخذ تاییدیه دانش بنیان "تعاونی دانش بنیان فرآور آبزی پارس گلستان". تاسیس 1392.

 

ثبت و تایید علمی اختراع

 اختراع "فرمولاسیون و روش تهیه سوسیس از ماهی".

 

فروش دانش فنی

فروش دانش فنی تولید سوسیس و کالباس از ماهی. 1393.

 

سوابق اجرایی

- عضو کارگروه نخبگان سازمان بسیج علمی 1392-1389

- تاسیس و مدیریت مرکز تحقیقات بسیج دانشجویی شهید زین الدین 1389

- مدیر عامل تعاونی دانش بنیان فرآور آبزی پارس گلستان 1392 تاکنون

- مدیر عامل شرکت فرآورده­ های شیلاتی و گوشتی مروارید شمال 1394 تاکنون

 

 

_____________________________________________________________________________________

    • آمار بازدید:  امروز:4036  این هفته:30668  این ماه:134757  امسال:1395015