آخرین اخبار

فروش دانش فنی و تجاری سازی طرح توسط عضو هیأت علمی دانشگاه ارومیه
‏ دکتر کاوه رحمانی فرح عضو هیات علمی دانشکده منابع طبیعی دانشگاه ارومیه در راستای نوآوری های صنعت غذایی، ‏موفق به فروش دانش فنی و تجاری سازی طرح " تولید سوسیس و کالباس بدون نیتریت و بدون میکرو اورگانیسم از ماهی" ‏گردید.‏
دکتر رحمانی فرح در خصوص فروش دانش فنی طرح گفت: طرح تولید سوسیس و کالباس بدون نیتریت و بدون ‏میکروارگانیسم از ماهی، در غالب یک پتنت ثبت شده در فستیوال نوآوری های صنعت غذایی مرکز فن بازار ملی ایران از میان ‏‏۲۲۰ اختراع پس از چندین دوره داوری به عنوان ۱۰ طرح برگزیده انتخاب شد.‏
وی افزود: طرح مذکور در حضور صنعتگران و سرمایه گذاران مدعو معرفی شد و پس از چند ماه مذاکره، قرارداد فروش دانش ‏فنی میان مخترع و سرمایه گذار در بازار دارایی های فکری عقد گردید.‏
دکتر رحمانی فرح در خصوص مراحل آماده سازی این دانش فنی خاطر نشان کرد: تولید دانش این طرح ۱۰ سال به طول ‏انجامیده است که در گام نخست مطالعه و بررسی امکان سنجی تولید سوسیس از ماهی که بوی ماهی نداشته باشد از سال ‏‏۱۳۸۷ آغاز شد و به تدریج نمونه سازی محصولات به انجام رسید.‏
وی تهیه مستندات اولیه، اخذ برخی مجوزها همچون مجوز دانش بنیان، مطالعه بازار، تولید نیمه صنعتی، بررسی تقاضای ‏بازار، مطالعات مکان یابی اجرای طرح، تدوین طرح توجیه فنی و اقتصادی و مستند کردن دانش فنی را از اقدامات پیش از عقد ‏قرارداد توسط مخترع اعلام کرد.‏


دکتر کاوه رحمانی فرح، عدم توجه و دسترسی بازار به تولید سوسیس و کالباس از ماهی با توجه به بو و مزه نامطلوب و ‏همچنین ویژگی های بافتی خاص، آشنایی با ذائقه مصرف کنندگان ایرانی را دیگر مسائل مورد توجه در این طرح نام برد و افزود: ‏دانش فنی واگذار شده این طرح مجموع چندین فناوری می باشد که با بهره مندی از آن می توان در مقیاس صنعتی محصولی با ‏کیفیت مطلوب و دارای استاندارد و مطابق ذائقه اکثریت مصرف کنندگان تولید کرد. ‏
عضو هیات علمی دانشگاه حذف نیتریت به همراه فقدان میکروارگانیسم را از ویژگی های منحصر به فرد محصولات طرح ‏دانست و از مزیت های محصولات سوسیس و کالباس ماهی نسبت به سوسیس و کالباس های موجود در بازار به قابلیت افزایش ‏‏95 درصدی استفاده از گوشت ماهی، حفظ اسیدهای آمینه ضروری در سوسیس و کالباس ماهی، تنوع محصولات، ماندگاری و ‏مقرون به صرفه بودن نسبت به فرآورده های گوشتی و ... اشاره کرد.‏
این عضو هیات علمی در پایان افزود: امیدوار هستیم شرایط کلی اقتصاد و به ویژه تولید بهبود یابد و موانع موجود در راه ‏سرمایه گذاری زودتر برطرف شود تا شاهد تجاری سازی و ورود محصولات به بازار در سال اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال باشیم.‏

دانش فنی طرح " تولید سوسیس و کالباس بدون نیتریت و بدون میکرو اورگانیسم از ماهی" ‏ طی قراردادی به شرکت مدیریت فناوری بومرنگ هم آرا فروخته شد.

معاونت پژوهشی و فناوری دانشگاه این موفقیت را به ایشان تبریک عرض نموده و آرزوی توفیقات بیشتر برای این عضو هیات علمی را دارد.

_____________________________________________________________________________________

    • آمار بازدید:  امروز:961  این هفته:17893  این ماه:81599  امسال:1074638