You are here
باتوجه به اهمیت قانون جهش تولید دانش بنیان در رشد و توسعه صنایع کشور، نشست تخصصی دانشگاه و صنعت جهت تبیین ماده های 11 و 13 قانون جهش تولید دانش بنیان در دانشگاه ارومیه برگزار شد. هدف از این نشست تخصصی تبیین پتانسیل ها قانون جهش تولید دانش بنیان و استفاده حداکثری از ظرفیت این قانون در مسیر توسعه صنایع برپایه دانش و علم در راستای پیشرفت اقتصادی و صنعتی استان بود.
این نشست تخصصی باحضور رئیس دانشگاه ارومیه، مدیر کل دفتر هماهنگی امور سرمایهگذاری و اشتغال استانداری آذربایجان غربی، مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان و مدیرکل امور مالیاتی آذربایجان غربی و صاحبان صنایع و تولیدگران برگزار شد.
دکتر علیجانپور رئیس دانشگاه ارومیه در این جلسه با اشاره به ظرفیت های دانشگاه ارومیه گفت: دانشگاه ارومیه دارای امکانات خوب آزمایشگاهی و کارگاهی هست. همچنین ما در دانشگاه ارومیه به وجود اساتید و فرهیختگان به عنوان اعضای هیات علمی،یاوران علمی و دانشجویان می بالیم. دانشگاه ارومیه بیش از 500 نفر عضو هیات علمی دارد که 120 نفر از آنها دارای درجه استادی بوده و یک چهره بین المللی محسوب می شوند. همچنین نیمی از 13 هزار دانشجویی دانشگاه ارومیه در مقاطع تحصیلات تکمیلی در حال تحصیل هستند. بیشتر رشته های دانشگاه ارومیه نیز در راستای پیشران های توسعه استان در بخش های مختلف است.
رئیس دانشگاه ارومیه اظهار نمود:دانشگاه ارومیه در دو سال گذشته پیشرفت ها و رشد چشم گیری داشته به طوریکه جایگاه دانشگاه در اکثر نظام های رتبه بندی بین المللی ارتقا یافته است.
دکتر علیجانپور افزود: در استان آذربایجان غربی از یک طرف به وجود دانشگاه ارومیه و دانشگاهیان این استان افتخار می کنیم و از طرفی هم به وجود صاحبان صنایع، تولیدگران، کشاورزان، معدن کاران و ... افتخار می کنیم که سرمایه خود را از استان خارج ننموده و در همین استان سرمایگه گذاری نموده و باعث توسعه و تعالی استان هستند.
رئیس دانشگاه ارومیه در ادامه با اشاره به ضرورت ارتباط بیشتر دانشگاه با صنعت و جامعه گفت: در دو سال و نیم گذشته این ارتباط رشد بسیاری داشته است به طوریکه مبلغ و تعداد قراردادهای ارتباط با صنعت دانشگاه ارومیه هشت برابر نسبت به سال 1400 افزایش داشته و در سال 1403 همین روند نیز ادامه دارد.
دکتر علیجانپور در پایان به اهداف این جلسه گفت: ان شالله با درایت دستگاه های متوالی بتوانیم با استفاده از ظرفیت این قانون هم باعث رشد دانشگاه، هم ایجاد واحد های تحقیق و توسعه صنایع و هم رفع نیازها و مسائل استان شویم.
دکتر عباس بانج شفیعی معاون پژوهش و فناوری دانشگاه ارومیه نیز در این نشست با بیان اینکه قانون جهش تولید می تواند به عنوان اهرمی مالی در ارتباط دانشگاه و صنعت باشد، این قانون را زمینه ساز تحقق شعار سال 1403«جهش تولید با مشارکت مردم » عنوان کرد.
دکتر عباس شفیعی با اشاره به اعتبار مالیاتی در قانون جهش تولید دانش بنیان، گفت: شدت تحقیق و توسعه، شاخص بی بدیل توسعه یافتگی کشورهای جهانی است. این قانون نیز در جهت افزایش واحد های تحقیق و توسعه در صنایع است.
دکتر شفیعی در تشریح ماده 11 و 13 قانون جهش تولید دانش بنیان، افزود: در ماده 11 قانون جهش تولید آمده است که « معادل هزینه انجام شده برای فعالیت های تحقیق و توسعه، به عنوان اعتبار مالیاتی با قابلیت انتقال به سنوات آتی به شرکتها و مؤسسات متقاضی اعطاء می شود و معادل آن از مالیات قطعیشده سال انجام هزینه مذکور یا سال های بعد کسر می شود.» همچنین در ماده 13 این نیز آمده است « با هدف توسعه ارتباط دانشگاه با صنعت، صنایع و واحدهای تولیدی دارای واحد تحقیق و توسعه که با یکی از واحدهای دانشگاهها و مراکز آموزشعالی و پژوهشی مرتبط، با اولویت استان محل استقرار آن صنعت یا واحد تولیدی، تفاهمنامه همکاری منعقد نمایند، قراردادهای تحقیق و توسعه مربوط با این تفاهمنامهها، مشمول مزایای طرح شده در بند «ب» ماده (۱۱) این قانون نیز میگردند.»
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه ارومیه در تشریح معیارهای تایید پروژه های تحقیق و توسعه صنایع جهت استفاده از این قانون، گفت: نظام مند، دارای برنامه و خروجی مشخص، سطح فناوری محصول حداقل متوسط رو به بالا، محصول جدید در سطح کشور، تسلط فنی در پایان پروژه از جمله معیارهای تایید پروژه های تحقیق و توسعه است و پروژه های همچون واحد آزمایشی در مقیاس کوچک، ساخت و تولید در نمونه اولیه، تولید ازمایشی در مقیاس صنعتی، کار آزمایی بالینی سه فاز اول قبل از صدور مجوز تولید و طراحی مهندسی، از جمله پروژ های قابل قبول این قانون است.
دکتر شفیعی در مورد مراحل ارزیابی موضوعات پروژه های تحقیق و توسعه، تصریح نمود: در ابتدا باید پرسشنامه پروژه تحقیق و توسعه پیشنهادی در قالب اعلامی درسامانه اعتبار14 (etebar14.ir) ارسال شود. سپس با بررسی ابعاد فنی و اجرایی پروژه پیشنهادی، نظام مند بودن پروژه تایید یا رد می شود. نهایتا با ارزیابی فنی تدقیق عنوان و خروجی پروژه، برنامه زمان بندی و سقف و سرفصل های هزینه کرد تایید فناورانه و نوآورانه بودن پروژه انجام می شود.
وی افزود این فرایند توسط خود شرکت متقاضی، معاونت علمی ریاست جمهوری و سازمان امور مالیاتی انجام می شود.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه ارومیه گفت: در این محل که امروز نشست برگزار شده است اخیرا مجوز راه اندازی پردیس علم و فناوری به مساحت 10 هکتار گرفته شده است. شرکت های می توانند با استقرار واحدهای تحقیق و توسعه خود در این پردیس از امکاناتی که شرکت های مستقر در پارک های علم و فناوری بهره می برند اینجا نیز بهره ببرند. وجود آزمایشگاه های متعدد، 6 پژوهشکده و فضای فیزیکی از جمله زیرساختهای موجود در این پردیس است.
دکتر شفیعی در پایان گفت: در زمینه ارتباط صنعت و دانشگاه و همچنین استفاده از ظرفیت های ماده 13 و 11 قانون جهش تولید دانش بنیان، استان ما در ابتدای راه است و امیدواریم با همکاری دانشگاه با صاحبان صنایع و تولیدگران موجبات رشد و توسعه استان را فراهم کنیم.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی نیز در این نشست توسعه علمی در دانشگاه را زمینه ساز توسعه فناوری در صنعت بیان کردند.
مدیرکل و معاون امور مالیاتی استان نیز ضمن بیان توضیح مختصری از ابعاد مختلف قانون جهش تولید دانش بنیان، آماده خود را در راستای اجرا و عملیاتی نمودن ماده های 11 و 13 قانون جهش تولید دانش بنیان در استان اعلام نمودند.
در پایان این نشست، مدیران عامل صنایع مختلف استان سوالات و دغدغه های خود را در راستای گسترش واحدهای تحقیق و توسعه در شرکت های تولیدی و نحوه بهرمندی از اعتبار مالیاتی را بیان نمودند.
لازم به ذکر است در این نشست تخصصی صنایع بزرگ و فعال استان شامل مارال صنعت، ساحل اتحاد، اروم ماشین صنعت پیمان گستر، گلنوش باختر، ترش نارین، چی چست گلوکز، سیمان ارومیه، آترا ارتوپدر، ایران پاش، توتار لنت، آذر شهد، نوشین شهد، چاپ طلا، کیهان دارو، دوهلر، عسل میرنجمی، آنیل طب، اروم سبز دشت، پگاه، پاکدیس و آذر باطری حضور داشتند.
کلیپ این نشست را در زیر مشاهده نمایید: