You are here
دکتر محمدی، سخنگوی شورا و رئیس کمیسیون عمران، برنامه ریزی و حمل و نقل شهری شورای اسلامی شهر ارومیه:ترافیک شهری ارومیه در حال تبدیل شدن به یک وضعیت بحرانی است و لذا حرکت به سمت طرحهای حمل و نقل ریلی در این شهر امری اجتناب ناپذیر است.
به گزارش روابط عمومی و به نقل از روابط عمومی شورای اسلامی شهر ارومیه، دکتر میر علی محمدی رئیس کمیسیون عمران، برنامه ریزی شهری و حمل و نقل شورای اسلامی شهر و عضو هیأت علمی دانشگاه ارومیه در جلسه ی آن کمیسیون، با اشاره به اینکه موضوع ترافیک شهری در حال تبدیل شدن به وضعیت بحرانی است گفت: امروزه حمل و نقل شهری به ویژه وسائط نقلیه عمومی در شهرها به عنوان قلب تپنده حیات شهرها عمل می کند و در واقع نشان دهنده زنده بودن یک شهر است.
محمدی ادامه داد: مدیریت حمل و نقل شهری با وسائط نقلیه عمومی مانند اتوبوس، مینی بوس، تاکسی، ون، وانت بارها، کامیونها و کامیونت ها و سایر وسائط نقلیه عمومی مانند حمل ونقل ریلی بر اساس عرضه و تقاضا پایه گذاری می شود و نیازمند ایجاد زیر ساختهای لازم در این زمینه است که در صورت عدم تحقق این موضوع ساماندهی شهر ارومیه در این خصوص مستلزم هزینه هنگفتی خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه ایجاد زیر ساختها در زمینه مدیریت حمل و نقل شهری نیازمند توجه بیش از پیش شهرداری ارومیه و مسئولین سازمان های حمل و نقل شهری از جمله استانداری است گفت: در حال حاضر وجود تأسیسات حمل و نقل شهری برای حل مشکل ترافیکی شهری مثل ارومیه کافی نیست و نیازمند این است که به این امر نیز همانند سایر زیرساختها توجه شود تا شاهد وقوع مشکلات ترافیکی عدیده ای که بعضاً در شهر ایجاد می شود نباشیم.از جمله مهمترین زیرساختها استفاده از سیستم های ریلی برای تکمیل ناوگان حمل و نقل عمومی شهری مانند تراموا و مترو می باشد که خوشبختانه در سیاست گذاری کمیسیون عمران، برنامه ریزی و حمل و نقل شهری شورای اسلامی شهر ارومیه در دست اقدام می باشد به گونه ای که در بودجه سال 1393 شهرداری برنامه ریزی برای طراحی در این دو بخش مد نظر قرار گرفته است. اخیراً برای طراحی، ساخت و اجرای تراموای شهری ارومیه با نمایندگان یک شرکت آلمانی (به نام Schlegelو نمایندگی کارگزاری آن شرکت در ایران) در شورای شهر با حضور شهردار محترم از طراحی تا نگهداری (به صورت سرمایه گذاری از صفر تا صد پروژه)وارد مذاکره شده ایم که موضوع پس از بحث و بررسی به تصویب شورای اسلامی شهر ارومیه رسیده است.
وی افزود: موافقتنامه اولیه نیز بین آن شرکت و شهرداری ارومیه به امضا رسیده است که امید است تا پایان سال این موضوع به نتیجه کامل برسد. در مورد طراحی و مسیریابی متروی شهری ارومیه نیز بایستی طبق برنامه ای معاونت فنی و عمرانی شهرداری ارومیه اقدامات اساسی خود را با توجه به شرایط خاص شهر ارومیه و با انتخاب مشاوران متخصص همکار با شرکت آلمانی انجام دهند.
این مقام مسئول به نقش فرهنگ سازی در خصوص ترافیک شهری اشاره کرده و گفت:ناوگان فعلی حمل و نقل عمومی در شهر ارومیه بسیار فرسوده است و امروزه به صورت تجربی ثابت شده است که وجود تأسیسات و تجهیزات مربوط به مترو، تراموای شهری، مونوریل،BRT،LRT و حتی موتورسیکلت و پیک شهری به نوعی در کاهش علاقه شهروندان به استفاده از خودروهای شخصی دخیل هستند و لذا پس از بازسازی و نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی شهری و با فرهنگ آفرینی در این خصوص می توان میزان ترافیک شهری را کاهش داد. البته در هر حال نبایستی از بسترسازی برای احداث و ایجاد زیر ساخت های حمل و نقل شهری ارومیه غافل شد و برای رشد و توسعه آن فکری اساسی نمود.