You are here
در جشنواره تجلیل از برگزیدگان پژوهش و فناوری استان آذربایجان غربی با حضور دکتر رضا رحمانی استاندار آذربایجان غربی، حجت الاسلام و المسلمین قریشی نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه ارومیه، دکتر علیجانپور رئیس دانشگاه ارومیه و همچنین روسای دانشگاه های استان و مدیران کل دستگاه های عضو ستاد هفته پژوهش، از 67 نفر از پژوهشگران و فناروان برگزیده استان تجلیل شد.
ارتباط بین دستگاه ها و دانشگاه ها در آذربایجان غربی بیشتر شود
دکتر رضا رحمانی استاندار آذربایحان غربی در این جشنواره که به میزبانی دانشگاه ارومیه برگزار شد، اظهار داشت: در بحث احیای دریاچه ارومیه سعی ما بر وصول بودجههای دولتی بوده، اما دانشگاهها نیز باید با پای کار آمدن و تجاریسازی ایدهها، در جذب اعتبارات کمک کنند.
وی با بیان اینکه مسئولین در هر ردهای اگر رابطه بیشتری با اهل علم و فرهنگ داشته باشند، نتیجه بهتری خواهند گرفت، افزود: شرایط کشور ما در جهان ایجاب می کند که فعالیت ها سرعت بیشتری پیدا کند، هم در سطح ملی و هم استانی باید دارای طرح های نو باشیم.
استاندار آذربایجانغربی ادامه داد: ما موظف به تأمین امکانات مورد نیاز دانشگاه هستیم اما در عین حال از اساتید و دانشجویان نیز مدد می جوییم و درآمدهای اختصاصی دانشگاهها در عرصههای مختلف باید مورد توجه جدی قرار گیرد.
رحمانی با تأکید بر استفاده از ظرفیتهای موجود آذربایجان غربی، اذعان کرد: در استان منابع کم نداریم و از این امکانات و منابع برای شتاب در توسعه استان باید استفاده شود.
وی با اشاره به اینکه وضعیت استان با ظرفیتها و منابعش سازگار نیست و از ظرفیتهایی مانند مرز که بی نظیر است استفاده نشده، افزود: استان در برخی از حوزه ها از جمله کشاورزی و معادن، گردشگری و ... جایگاه قابل توجهی در کشور دارد و باید از این ظرفیتها برای جذب سرمایهگذار و توسعه استان بیشتر بهره برد.
استاندار آذربایجان غربی در ادامه سخنان خود تاکید بر اهمیت افزایش ارتباط میان فعالیت های دانشگاهای و فعالیت های اجرایی، گفت: در این راستا ارتباط و تعامل بین دستگاه های اجرایی و دانشگاه های استان در راستای حل مشکلات استان بیشتر شود.
رحمانی با بیان اینکه از هیچ مساعدتی به حوزه پژوهش دریغ نخواهد شد، افزود: پژوهش های بسیار خوبی در استان انجام شده که قابل تحسین است و از طرح های و ایده های جدید پژوهشی در استان حمایت می کنیم.
استاندار آذربایجان غربی با اشاره به نقش مهم و تاثیرگذار دانشگاه ها در کمک به حل مشکلات جامعه تصریح کرد: از دانشگاهیان می خواهیم پای کار بیایند و از ایده های جدید آنها در راستای حل مشکلات مردم و توسعه استان استقبال می کنیم.
رحمانی با تاکید بر هدایت فعالیت های پژوهشی به سمت پژوهش های کاربردی ، گفت: لازمه پیشرفت در هر جامعه ای، توجه به مقوله پژوهش و تحقیق است، لذا بهتر است در جهت کمک به توسعه استان پژوهش های کاربردی در دانشگاه ها انجام شود.
استاندار آذربایجانغربی به اهمیت ارتقای علمی دانشگاهها نیز اشاره کرد و گفت: ضمن ارتقای سطح علمی دانشگاه ها ، باید رشتههای جدید با نیازهای استان ایجاد شود.
امام جمعه ارومیه: انس با قرآن کلید جهش در عرصه پژوهش است
حجتالاسلام و المسلمین سید مهدی قریشی نیز در این آئین با تاکید بر اهمیت انس با قرآن در پیشرفتهای پژوهشی اظهار کرد: انس با کلام الهی نگاه انسان به دنیا و پدیده های دنیوی را تغییر داده و از این رو در پژوهش و تحقیقات علمی اثرگذار است.
وی ادامه داد: طبق روایات، خداوند متعال در روز قیامت، مقام دانشمندان و عالمان را از خون شهدا بالاتر قرار خواهد داد و این سخن به ما یادآوری میکند که علم و پژوهش نه تنها در این دنیا ارزشمند است بلکه در آخرت نیز مورد توجه و پاداش الهی قرار میگیرد.
نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی افزود: طبق فرمایش پیامبر اعظم (ص)، طلب علم بر هر مسلمانی واجب است که البته این حدیث نشاندهنده اهمیت علم و پژوهش در دین اسلام بوده و بر لزوم تلاش در این زمینه تأکید دارد.
حجت الاسلام والمسلمین قریشی پایه پژوهش را تفکر و تعقل عنوان کرد و با بیان اینکه انس با قرآن کریم موجب آرامش و امید میشود، افزود: بیشک اثرات معنوی تلاوت قرآن در پژوهشها نمایان خواهد شد.
وی اضافه کرد: قرآن کریم به عنوان کتاب هدایت و نور میتواند راهگشای بسیاری از مشکلات و چالشهای علمی باشد و تلاوت قرآن نه تنها روح انسان را جلا میدهد بلکه به تفکر و تعمق در موضوعات علمی نیز کمک میکند.
وی از محققان و دانشمندان خواست تا در راستای تقویت ارتباط خود با قرآن، برنامههایی را در نظر بگیرند که بتوانند از آموزههای قرآن در پژوهشهای خود بهرهبرداری کنند.
امام جمعه ارومیه بیان کرد: به یقین، کسانی که با دل و جان به قرآن انس میگیرند، در کارهای علمی خود موفقتر خواهند بود و نتایج بهتری را به دست خواهند آورد.
دانشگاه ارومیه جزو سه دانشگاه برتر حامی پژوهش در کشور است
رییس دانشگاه ارومیه نیز در این مراسم گفت: این مرکز آموزش عالی با توجه به کسب رتبههای گوناگون علمی در حمایت از پژوهش، جزو سه دانشگاه برتر ایران شناخته شده است.
دکتر احمد علیجانپورافزود: دانشگاههای استان از لحاظ مرجعیت علمی نه تنها تثبیت شدهاند، بلکه رشد کرده و ارتقا یافتهاند.
وی با اشاره به رشد چشمگیر تعداد دانشمندان یک درصد و ۲ درصد دانشمندان پراستناد جهان در دانشگاه های استان اضافه کرد: استانداری آذربایجان غربی نیز به عنوان یکی از سه استانداری برتر حامی پژوهش در کشور شناخته شده که همه این آمار نشان دهنده توجه ویژه به این بخش است.
وی ادامه داد: ارتباطات خوبی با دانشگاههای ترکیه و عراق برقرار شده و همه دانشگاههای استان در رتبهبندی علمی خود ارتقا یافتهاند.
رییس دانشگاه ارومیه با اشاره به برگزاری همایشهای مشترک با دانشگاههای ترکیه و دیگر دانشگاههای کشور اظهار کرد: این همایشها در راستای ارتقای سطح علمی دانشگاه و دانشجویان برگزار شده است.
دکتر علییجانپور با اشاره به برگزاری رویداد «شب علم» در دانشگاه ارومیه گفت: این رویداد با حمایت بنیاد ملی علم ایران و اجرای برنامههای متنوعی از قبیل رصد ستارگان، کارگاههای آموزشی و نمایشگاههای فرهنگی برگزار شد و حدود ۱۰ هزار نفر طی یک روز از دانشگاه ارومیه بازدید کردند.
وی افزود: همچنین رویداد ملی «عصر امید» در حوزه تخصصی غذا و فراسودمندها با مشارکت دانشگاه ارومیه و دانشگاه آزاد اسلامی ارومیه برگزار شد که هزاران نفر از آن بازدید کردند.
رییس دانشگاه ارومیه درباره پردیس علم و فناوری دانشگاه ارومیه گفت: در این پردیس که یکی از ۱۰ دانشگاه دارای مجوز کشور است و با حضور ۵۹ شرکت در سایت ۱۰ هکتاری، ۱۰ میلیارد تومان سرمایه و اشتغال ۳۴۳ نفر، از جمله ۱۲۳ نفر دانشجوی دانشگاه ارومیه یا فارغالتحصیل این دانشگاه، فعالیت میکند.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه ارومیه: لازمه حل مشکلات جامعه استفاده از علوم جدید است
شفیعی، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه ارومیه نیز در این جشنواره با اشاره به فعالیتهای پژوهشی دانشگاههای استان افزود: دانشگاه آزاد اسلامی، ارومیه، علوم پزشکی به ترتیب بیشترین هیات علمی را دارند.
وی تعداد طرحهای ارتباط با صنعت نیز گفت: دانشگاههای ارومیه، آزاد اسلامی و صنعتی به ترتیب بیشترین طرح را داشتند که دانشگاه ارومیه با ۲۳ میلیارد تومان پیشتاز است.
شفیعی ادامه داد: دانشگاه ارومیه، آزاداسلامی و دانشگاه صنعتی به ترتیب بیشترین اختراعات را ثبت کردند.
معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه ارومیه با تاکید بر لزوم حرکت به سمت علوم جدید، افزود: لازمه حل مشکلات جامعه استفاده از علوم جدید است و پژوهشها به سمت علوم جدید حرکت کنند.
در پایان این مراسم از 67 نفر از پژوهشگران و فناوران برگزیده دانشگاه ها و دستگاه های اجرایی استان تجلیل شد.
لیست تجلیل شوندگان به شرح ذیل است:
گزارش صدا و سیما از این جشنواره: