You are here
به گزارش روابط عمومی و بنابر اعلام دکتر سعید تاروردی لو رئیس مرکز تحقیقات مدیریت بحران و مهندسی زیر ساخت دانشگاه ارومیه، این واحد تحقیقاتی، در فضای آزمایشگاهی که قبلاً مرکز تحقيقات سازه ناميده مي شد، استقرار می یابد و شامل سالنی به مساحت 500 مترمربع با جرثقيل سقفی 5 تنی و کف قوی برای انجام بارگذاری مي باشد.
دکتر تاروردی لو به تعریف مدیریت بحران پرداخت و گفت : مدیریت بحران، بهينه سازی فعاليت های مقابله با بحران و به حداقل رساندن خسارات ناشی از آن در شرايط غيرعادی است.
وی در ادامهافزود : بحران های ناشی از بلايای طبيعی شامل سيل، زلزله، زمين لغزش و ... ، بحرانهای زيست محيطی شامل دفع مواد زائد و پسماند ، شناسايي و پيش بينی ميزان آسيب پذيری در بحران های مختلف و ارائه راه حل هايي برای کاهش ميزان آسيب پذیری از منظر مهندسی زيرساخت، بررسی عملکرد سيستمهای مختلف سازه ای و ژئوتکنيکی تحت بارهای لرزه ای ، ارائه راه حل هايي بومی شده برای کاهش آسيب پذيری سيستمهای سازه ای و ژئوتکنيکی حين زلزله و ... از عمده فعالیت های این مرکز می باشد.
وی همچنین اظهار داشت : این مرکز دارای تجهیزاتی از جمله ميزلرزه 6 تنی به ابعاد 2×3 متر که در ايران تنها چهار دانشگاه صنعتی شريف، تهران، پلی تکنيک و پژوهشگاه زلزله دارای ميز لرزه مي باشند و از این بین تنها ميز لرزه دانشگاه شريف قابليت های قويتری نسبت به ميز لرزه ای دانشگاه اروميه دارد .
دکتر تاروردی لو ادامه داد: در حال حاضر در استان آذربایجان غربی امکان تست میلگردهای با قطر بالا وجود ندارد و میلگرد ها برای تست به تبریز یا تهران ارسال می شوند و در صورت راه اندازی جک 100 تنی قابل استفاده برای انواع بارگذاری های استاتيکی و ديناميکی، انجام این تست ها در استان ، درآمد زایی بالایی نیز برای دانشگاه در بر خواهد داشت.
وی عنوان نمود: دستگاه سه محوری پيچشی داراي قابليت انجام بارگذاری استاتيکی و ديناميکی برای تعيين مشخصات مقاومتی خاک، دستگاه خشک 2 تنی، تجهيزات آزمايش بتن معمولی و بتن خودتراکم و مرکز کامپيوتر با 12 دستگاه کامپيوتر از امکانات دیگر است که دانشگاه ارومیه به این مرکز تخصیص داده است .
رئیس مرکز تحقیقات مدیریت بحران از ضرورت ایجاد این مرکز سخن گفت وتصریح نمود: با توجه به توسعه روز افزون شهر ها و گسترش ساخت و ساز ها، انجام مطالعات و بررسی های آزمایشگاهی در حین ساخت و ارزیابی مستمر وضعیت آنها پس از اتمام عملیات ساخت برای هر سازه یک ضرورت اساسی است و جزء لاینفک احداث ساختمان ها می باشد .
وی همچنین هدف از ایجاد این مرکز را ارائه خدمات به صنعت استان و فراهم آوردن فضای تحقیقاتی جهت پژوهش برروی پایان نامه های دانشجویی در مقطع دکتری دانست .
رئیس مرکز تحقیقات مدیریت بحران ، ساختمان این مرکز را دارای ارزشی در حدود ده میلیارد ریال عنوان نمود و خاطر نشان ساخت : بخش مهمی از هزینه تجهیز آن توسط استانداری آذربایجان غربی با مساعدت ویژه استاندار محترم و معاونت محترم عمرانی استانداری پرداخت شده است .
دکتر تاروردیلو در پایان گفت: اميدواريم با راه اندازی سریع مرکز مدیریت بحران، به وضع مطلوب دست يافته و با استفاده از علم و خرد خود را در مقابل حوادث ايمن کنيم.
گفتنی است: این مرکز اکنون راه اندازی شده و دانشجویان در حال فعالیت علمی -پژوهشی در آن هستند و در حال حاضر پس از نصب میز لرزه و جک 100 تنی در حال انجام کنترل های نهایی برای راه اندازی دستگاه ها و راه اندازی کامل آن می باشند.