You are here
نخستین جلسه برنامه ریزی فرهنگی و اجتماعی دانشکده ها در سال 94 برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی و به نقل از معاونت فرهنگی، در این جلسه که ششم اردیبهشت ماه به همت معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه در اتاق شورای ساختمان ستاد مرکزی و با حضور رییس دانشگاه برپا شد، روسا و مشاورین فرهنگی دانشکده ها حضور یافتند.
دکتر رحیم حب نقی، رییس دانشگاه ارومیه با بیان دین بزرگی که بر دوش همگان بالاخص دانشگاهیان در مسائل فرهنگی و اجتماعی است؛ اظهار داشت: ما بر استراتژی دانشگاه مبنی بر ضرورت حاکمیت اصول اخلاقی اسلامی، امید و همبستگی ملی و تبدیل آنها به گفتمان رایج دانشگاه و ارزشهای مبنایی نظام دانشگاهی و مطالبات همگانی تاکید داریم.
دکتر حب نقی چهار گفتمان امانتداری، صداقت، نشاط و وحدت ملی را از آرمانهای انقلاب شکوهمند اسلامی دانسته و تلاش برای تعمیق آنها را از گام های اساسی و عملی برای حفظ ارزش های فرهنگی دانشگاه برشمرد.
وی ضمن اشاره به این که تعیین حد و مرزهای مشخص برای موضوع فرهنگی بسیار مشکل است، بیان داشت: با همه برداشت ها و نظرات مختلف در مورد مسائل فرهنگی و نیز نحوه اجرای آنها و درمان دردهای فرهنگی، ما همگی مُسلّمات و اصول مشترک و دغدغه های مشترکی داریم که باید محور کار همگان باشد و کوتاهی در آنها روا نیست.
رییس دانشگاه ارومیه ادامه داد: در آیین نامه جدید ارتقاء اعضاء هیات علمی دانشگاه ها، علاوه بر انجام وظایف آموزشی و پژوهشی، مقوله فرهنگی نیز حایز اهمیت وافر بوده که این حاکی از تاکید مسئولان وزارت و به استناد آن مسئولین کشور بر لزوم پرداختن به مسائل فرهنگی در محیط های دانشگاهی است.
دکتر حب نقی خطاب به حاضرین در جلسه گفت: من انتظار دارم که روسای دانشکده ها و اساتید، مسائل فرهنگی و اجتماعی را در دستور کار خود قرار دهند و در حفظ و گسترش فضای فرهنگی متناسب و در شأن دانشگاه به مسئولین امر مساعدت لازم را بنمایند.
وی در پایان سخنان خود افزود: وقتی کشور و نظام ما، اسلامی است پرداختن به مسائل فرهنگی، دینی و اسلامی جزء لاینفک تمامی فعالیتهای ماست.
دکتر سیدمهدی صالحی، معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه همچنین در این نشست به ایراد سخنرانی پرداخت.
وی ضمن تاکید بر لزوم توجه به مسائل فرهنگی دانشکده ها، از انتقال مرکز مشاوره دانشجویی به حوزه معاونت فرهنگی و اجتماعی و گسترش کارهای این مرکز و راه اندازی محل جدید مستقلی بدین منظور واقع در طبقه فوقانی استخر سرپوشیده نازلو را اعلام و اظهار داشت: به منظور توسعه فعالیتهای این مرکز جهت خدمات رسانی بهتر به قشر دانشگاهی تستهای روانشناسی خریداری گردیده است و با انتصاب آقای دکتر عیسی زادگان بنا به دارا بودن تخصص لازم در این زمینه به کسب رضایت مندی بیشتر دانشگاهیان از این مرکز امیدوار هستیم.
دکتر صالحی افزود : فرهنگ نیاز ضروری همگانی است و فعالیت فرهنگی جزء رسالت و مسئولیت اساسی روسای دانشکده هاست . کار فرهنگی کاری در کنار کارهای دیگر نیست بلکه متن و بطن و قلب تپنده همه فعالیت هاست .
معاون فرهنگی و اجتماعی ضمن تقدیر از برخی دانشکده ها که بخشی از ساعات رسمی اداری را در طی هفته به امور فرهنگی اختصاص داده اند بر اهمیت و برکات مختلف این امر تاکید نمود.
وی در ادامه سخنان خود از روسا و مشاورین فرهنگی دانشکده ها خواست تا نسبت به معرفی این مرکز به دانشجویان و اساتید اهتمام ورزند.
در ادامه حجت الاسلام و المسلمین دکتر کریم جباری، مدیر برنامه ریزی فرهنگی و اجتماعی دانشگاه با اشاره به نقش مهم اساتید دانشگاه در غنابخشی به فعالیت های فرهنگی و گره گشایی عالمانه از مشکلات فرهنگی موجود، یکی از مشکلات فرهنگی را تمرکز شدید اساتید بر فعالیت های علمی محض و سهل انگاری و بی توجهی به فعالیت فرهنگی برشمرد.
وی ادامه داد: فعالیت علمی نیز خود کار بسیار جدّی فرهنگی و معنوی ماندگاری است ولی تعمیق باورها و گسترش اخلاقیات دانشگاهی و آرمانهای الهی و معنوی نیز نباید با غفلت و سهل انگاری مورد کم توجهی قرار گیرد.
دکتر جباری تأکید نمود: رصد مشکلات، نیازها، سوالات و انتظارات دانشگاهیان اعم از استاد و کارمند و دانشجو و انعکاس این موارد به معاونت فرهنگی و اجتماعی برعهده اساتید و در رأس آن روسای دانشکده ها و مشاورین فرهنگی دانشکده هاست. چرا که آنان از نزدیک شاهد عینی جزئیات ملموس همه امور فرهنگی جاری دانشگاه هستند.
وی اظهار امیدواری نمود: جدّی شمردن مقوله فرهنگ در دانشکده ها علاوه بر کاهش تنش های اداری و فرسودگی شغلی، افزایش روحیه کار و نشاط در بین اساتید، کارکنان و دانشجویان را به ارمغان خواهد آورد.
در ادامه جلسه برنامه ریزی فرهنگی و اجتماعی دانشکده ها، روسای دانشکده های دانشگاه ارومیه به ارائه گزارش فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی انجام یافته طی سال 93 و برنامه های پیشنهادی برای سالجاری پرداختند.
ارائه پیشنهادات سازنده و قابل اقدام در این جلسه مسبب تداوم این سری جلسات شد و بنا گردید حداقل ماهانه یکبار این هم اندیشی ها تداوم یابد.