You are here
تولید کالباس ژامبون و خشک از ماهی بدون مواد نگهدارنده توسط عضو هیأت علمی دانشگاه ارومیه
دکتر کاوه رحمانی فرح عضو هیات علمی دانشکده منابع طبیعی طرح "تولید کالباس ژامبون و خشک از ماهی بدون مواد نگهدارنده" را ارائه، اجرا و مورد تجلیل استاندار آذربایجان غربی قرار گرفت.
دکتر رحمانی در رابطه با طرح مذکور گفت: کشور ایران ذخایر آبی فراوان و منابع شیلاتی مناسبی دارد و تولید ماهی در ذخایر طبیعی دریا و هم به صورت آبزی پروری، قابل توجه، هست که در سالهای اخیر با پیشرفت تولید کشور با مازاد عرضه ماهی روبرو شده است و فرآوری ماهی و ایجاد ارزش افزوده میتواند از راهکارهای ایجاد اشتغال و افزایش صادرات غیر نفتی در بخش شیلات باشد.
وی افزود: تاکنون فرآورده کالباس از ماهی، در کشور، با موفقیت تولید نشده است در واقع با توجه به استحکام پایین پروتئینهای ماهی در مقایسه با گوشت قرمز و مرغ، تهیه یک فرآورده با قطر زیاد که ضمن برخورداری از قوام و انسجام، دارای قابلیت برش باشد، دشوار هست. همچنین ماهی دارای بوی خاصی میباشد که بسیاری از مردم ایران آن را نمی پسندند که کالباسهای تولید شده در این طرح دارای بافت قابل برش و استاندارد و فاقد بوی (بوی نامطبوع) ماهی میباشند.
دکتر رحمانی با اشاره به ویژگی های دیگر کالباس ماهی تولید شده اظهار داشت: فقدان میکروارگانیسم و صفر بودن تعداد آنها در کالباسها با تاییدیه وزارت بهداشت (در حالیکه بر پایه استاندارد ملی سوسیس و کالباس میزان 100000 عدد میکروارگانیسم در 1 گرم محصول قابل پذیرش میباشد)، عدم استفاده از نگهدارنده های نیتریت و نیترات بدون جایگزین کردن نگهدارنده شیمیایی (گواهی ثبت اختراع)،تولید کالباس با افزودن گوشت ماهی تا مقدار حدود 95 درصد ترکیب (با ویژگیهای حسی مطلوب و بدون بوی بد ماهی)،کاهش استفاده از نمک،کاهش استفاده از روغن و حتی عدم استفاده از آن در برخی محصولات، بازارپسندی بالا، قیمت رقابتی، تنوع بالا محصولات با توجه به استفاده از گوشت ماهی با رنگها و طعم های مختلف از جمله مزایای کالباس مذکور است.
این عضو هیات علمی بیان داشت: پس از تولید نمونه آزمایشگاهی طرح، نمونه نیمه صنعتی نیز با موفقیت تولید شده و مدل کسب و کار، مطالعه بازار و طرح توجیه فنی اقتصادی آن به همراه برخی محصولات مشابه از ماهی تهیه و دانش فنی آن به فروش رسیده است.
دکتر رحمانی اظهار امیدواری نمود: اکنون طرح های دانش بنیان دیگری با مشارکت دانشگاه ارومیه در دست اجرا می باشد که انشاءالله بتوانیم در آینده نزدیک موفق به تجاری سازی آنها و کسب درآمد برای دانشگاه شویم.
شایان ذکر است طرح مذکور در جشنواره ایده های برتر هفته پژوهش و فناوری استان موفق به کسب رتبه نخست شد.
ضمن تبریک این موفقیت، در ذیل به سوابق علمی –پژوهشی این استان ارجمند اشاره می گردد:
برخی سوابق پژوهشی و افتخارها:
- دانشجوی نمونه کشور در مقطع کارشناسی ارشد در سال 1389.
- جوان برتر کشور در موضوع علم و فناوری در جشنواره حضرت علی اکبر (ع) سال 1392.
- دانشجوی نمونه کشور در مقطع دکتری سال 1391.
- مورد حمایت بنیاد ملی نخبگان 1390 تاکنون.
- دریافت مقام نخست در گروه علمی کشاورزی در نهمین جشنواره ملی ایده های برتر (1390). یزد، ایران.
- رتبه نخست مجامع در گروه کشاورزی مقطع دکتری در جشنواره کشوری دانشجویان ممتاز بسیجی و ایثارگر (1390).
- دریافت 2 مقام نخست در دومین المپیاد ورزشی دانشجویان نخبه علمی. ایران.
دریافت رتبه اول مجامع گروه کشاورزی در هفته پژوهش استان گلستان 1391 (مفاخر استانی).
- دریافت رتبه سوم طرح پژوهشی در هشتمین جشنواره علمی پژوهشی فردوسی. 1390. مشهد، ایران.
- دریافت رتبه برتر طرح پژوهشی در دهمین جشنواره دانشجویان ممتاز، مبتکر نوآور بسیجی شاهد ایثارگر استان گلستان (1390).
- دریافت رتبه اول در جشنواره اختراعات (اقتصاد مقاومتی) منطقهای استان های شرق کشور- مشهد مقدس 1391.
- پژوهشگر برتر استان گلستان در سال 1391 گرگان، ایران.
- طرح برگزیده اول در کارگروه کشاورزی در جشنواره جهادگران علم و فناوری سال 1392 تهران، ایران.
- برگزیده بخش آزاد شرکتهای دانش بنیان در ششمین جشنواره علمی و فناوری فکر برتر سال 1392 گیلان، ایران.
تاسیس شرکت دانش بنیان
تاسیس و اخذ تاییدیه دانش بنیان "تعاونی دانش بنیان فرآور آبزی پارس گلستان". تاسیس 1392.
ثبت و تایید علمی اختراع
اختراع "فرمولاسیون و روش تهیه سوسیس از ماهی".
فروش دانش فنی
فروش دانش فنی تولید سوسیس و کالباس از ماهی. 1393.
سوابق اجرایی
- عضو کارگروه نخبگان سازمان بسیج علمی 1392-1389
- تاسیس و مدیریت مرکز تحقیقات بسیج دانشجویی شهید زین الدین 1389
- مدیر عامل تعاونی دانش بنیان فرآور آبزی پارس گلستان 1392 تاکنون
- مدیر عامل شرکت فرآورده های شیلاتی و گوشتی مروارید شمال 1394 تاکنون