Public Relations News Website

امروز

پنجشنبه ۱۰ فروردین ۱۴۰۲

 

بت کلیا: خاورمیانه در آتش تعصب و فرقه گرایی و اروپا در رنج نابردباری و خاص گرایی

دکتر بت کلیا نماینده مسیحیان و کلدانیان در مجلس شورای اسلامی و رییس انجمن جهانی آشوریان در اولین نشست بررسی جایگاه ادیان و اقوام آذربایجان و هویت ملی که توسط مرکز مطالعات ادیان و اقوام آذربایجان دانشگاه ارومیه تشکیل شد با بیان این مطلب گفت: امام علی (ع) در عهدنامه ای که 1400 سال پیش نوشته شرایط و اصول ایجاد ملت واحد را ذکر کرده اما ما از آن استفاده نکردیم و امروز به جایی رسیده ایم که نشانه هایی از ناشکیبا شدن جهان معاصر را در فرقه گرایی های خونین و خاص گرایی ها می بینیم.

دکتر کلیا ادامه داد: هر چقدر معیار و نگرش های ما به دیگران و عقاید آنان کلی تر باشد ظرفیت های بیشتری برای زندگی با آرامش و همراه با مسالمت و تعاون در کنار همدیگر خواهیم داشت و برجسته سازی شاخص ها و هویت ها که به خاص گرایی می انجامد زمینه را برای جدال و ستیزه ها آماده می کند.

 

 

 

حجت الاسلام و المسلمین دکتر سید مهدی قریشی نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه ارومیه: اختلاف زبان و رنگ و قومیت ها از نشانه های الهی است نه وسیله ای برای جنگ و تفرقه

حجت الاسلام و المسلمین دکتر سید مهدی قریشی نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه ارومیه با بیان سخن فوق گفت: قطعا این تنوع های زبانی و رنگی و قومی از نشانه های الهی است نه وسیله ای برای فخر فروشی، خودستایی و جنگ.

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه ارومیه با اشاره به اینکه محورهای زیادی برای همدلی در میان ادیان و مذاهب داریم تصریح نمود: اساسی ترین ارکان اعتقادی ما یکسان است و ما در اصول دین اعم از توحید، معاد و نبوت که از ستون های محکم دین اسلام است با مذاهب اسلامی نقطه اشتراک داریم.

 

 

 

رفتار خیرخواهانه و عادلانه اصلی ترین رمز وحدت در یک جامعه

حجت الاسلام و المسلمین دکتر امیرعلی  لطفی دبیر شورای عالی آزاد اندیشی کشور مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام دیگر سخنران همایش مذکور گفت: رفتار خیرخواهانه و عادلانه، اساس و سرلوحه دعوت دینی و فطرت و عقلانیت است.

وی ادامه داد: هر زمان که خودبینی و استبداد، تفوق و زیاده طلبی ، بخل ورزی و حسادت، تبعیض و تعدی، طغیان گری و فساد جای حریت و آزادگی، منطق، عزت، کرامت، عفت، انفاق و قسط، احسان، عدل، صداقت، امانت و صلح جویی را گرفته نتیجه ای به غیر از جنگ و خونریزی نداشته است.

 

 

دکتر علیرضا رادفر معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار نیز که در جلسه مذکور حضور داشت گفت: وفاداری بر اساس سرزمین اصلی ترین نقطه ای است که در این تنوع قومیتی و مذهبی که در استان داریم می توان بر آن تاکید و تکیه کرد.

دکتر رادفر با اشاره به اینکه مطالبات قومی جنبه فرهنگی دارد اما به سیاسی تبدیل شده؛ افزود: نگرش مثبت به تنوع قومی و نگاه فرصت محوری به این تنوع، وحدت رویه در پرداختن به بحث های مختلف سیاسی و اقتصادی در میان همه قومیت ها و صحه گذاشتن به تفاوت های فرهنگی می تواند زمینه را برای دوستی و همکاری بیشتر قومیت ها و ادیان و مذاهب مختلفی که در استان داریم فراهم کند و اصلی ترین مسئله که در این خصوص باید به آن تاکید کرد مسئله سرزمین واحد همه این قومیت ها و وفاداری به سرزمین ایران است.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار افزود: باید با حفظ کرامت انسانی، پرهیز از تحقیر و بی اعتنایی به اقوام و عدم نفی خرده فرهنگ ها، ایجاد فرصت های مشارکت، تاکید بر پیشینه تاریخی و زندگی پدران مان در کنار همدیگر، ریشه کن کردن بی سوادی و ناآگاهی که از زمینه های اصلی ایجاد آشوب است و ... از شکل گیری احساس محرومیت در میان اقوام و مذاهب جلوگیری کنیم.

دکتر رادفر با اشاره به شبکه های اجتماعی فضای مجازی عنوان نمود: ما با گسترش فوق العاده شبکه های ارتباطی اجتماعی مواجه هستیم و نباید از تاثیرگذاری این شبکه ها غافل باشیم و تا سر حد امکان باید از طریق رسانه و اعتماد سازی در میان مردم به رسانه ها، وضعیت موجود را مدیریت بکنیم.

 

 

دکتر حب نقی رییس دانشگاه ارومیه: در شرایطی سی و هشتمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی را جشن می گیریم که جامعه بیش از هر زمان دیگری نیازمند آرامش و اتحاد است

رییس دانشگاه ارومیه گفت: امروز انقلاب ما در معرض تهدیدهایی از درون است و می تواند بالقوه در معرض خطراتی بسیار قوی تر از تهدیدات خارجی باشد و همه باید انسجام و وحدت ملی و یکپارچگی مان تحت ولایت فقیه را حفظ کنند.

وی خاطر نشان کرد: مرکز ادیان و اقوام آذربایجان باید در راستای مطالبات مشروع مردمی باشد و به آنها سمت و سوی علمی بدهد و وجود این مرکز باید به اتحاد بیشتر کشور بیانجامد.

 

دکتر عابد فتاحی نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی و ماموستا سرخابی امام جمعه اهل سنت نقده دیگر سخنرانان این نشست بودند.

 

ماموستا سرخابی ضمن تاکید بر مسئله تقریب مذاهب گفت: ما در 99 درصد اعتقادات مان اشتراک داریم اما متاسفانه اشاره اصلی مان بر همان یک درصد اختلاف است.

وی ادامه داد: بزرگان مذاهب باید به دنبال شناخت مذاهب دیگر بروند و نقاط اشتراک هر دو مذهب را پیدا نموده و اعلام کنند تا وحدت دینی بیشتر شود.

 

 

دکتر فتاحی نیز به عنوان دیگر سخنران مراسم گفت: خاک ما یکپارچه است و مردم مان از هر دین و مذهب و قوم و زبان همه، ایرانی، هستند از هم جدا نبوده اند با هم تعامل و مراوده داشته اند و از هم جدا نمی شوند و تنها راه اتحاد بیشتر تاکید بر هویت ملی است.

شایان ذکر است: مرکز مطالعات ادیان و اقوام آذربایجان، اولین نشست بررسی جایگاه ادیان و اقوام آذربایجان و هویت ملی را با حضور نماینده ولی فقیه در استان، معاون امنیتی و سیاسی استاندار، نمایندگان اهل تسنن استان، امام جمعه شهرهای اهل تشیع و تسنن استان، نماینده کلدانیان و آشوریان در مجلس شورای اسلامی، کشیش های کلیسای ننه مریم ارومیه، روسای دانشگاه ها، اساتید و پژوهشگران، هجدهم بهمن ماه در پردیس شهر دانشگاه ارومیه برگزار کرد.

ساختمان مرکز مطالعات ادیان و اقوام آذربایجان دانشگاه با حضور میهمانان نشست افتتاح گردید.

 

 

 

چند رسانه ای

رقابت 69956 داوطلب کنکور سراسری 1401 در آذربایجان غربی (+فیلم)

دهمین گردهمایی سالانه روسای مراکز بهداشت و درمان دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی کشور به میزبانی دانشگاه ارومیه (+فیلم)

گلهای بهاری زینت بخش دانشگاه ارومیه (گزارش تصویری)

دانشگاه اروميه در رسانه ها

تماس با ما

تماس با ما

آدرس : استان آذربايجان غربي - اروميه

کيلومتر 11 جاده سرو - دانشگاه اروميه

شماره تلفنخانه : 43-32752741-044

کدپستي : 5756151818

صندوق پستي : 165

پست الکترونيکي : publicrelation@urmia.ac.ir