You are here
فروش دانش فنی و تجاری سازی طرح توسط عضو هیأت علمی دانشگاه ارومیه
دکتر کاوه رحمانی فرح عضو هیات علمی دانشکده منابع طبیعی دانشگاه ارومیه در راستای نوآوری های صنعت غذایی، موفق به فروش دانش فنی و تجاری سازی طرح " تولید سوسیس و کالباس بدون نیتریت و بدون میکرو اورگانیسم از ماهی" گردید.
دکتر رحمانی فرح در خصوص فروش دانش فنی طرح گفت: طرح تولید سوسیس و کالباس بدون نیتریت و بدون میکروارگانیسم از ماهی، در غالب یک پتنت ثبت شده در فستیوال نوآوری های صنعت غذایی مرکز فن بازار ملی ایران از میان ۲۲۰ اختراع پس از چندین دوره داوری به عنوان ۱۰ طرح برگزیده انتخاب شد.
وی افزود: طرح مذکور در حضور صنعتگران و سرمایه گذاران مدعو معرفی شد و پس از چند ماه مذاکره، قرارداد فروش دانش فنی میان مخترع و سرمایه گذار در بازار دارایی های فکری عقد گردید.
دکتر رحمانی فرح در خصوص مراحل آماده سازی این دانش فنی خاطر نشان کرد: تولید دانش این طرح ۱۰ سال به طول انجامیده است که در گام نخست مطالعه و بررسی امکان سنجی تولید سوسیس از ماهی که بوی ماهی نداشته باشد از سال ۱۳۸۷ آغاز شد و به تدریج نمونه سازی محصولات به انجام رسید.
وی تهیه مستندات اولیه، اخذ برخی مجوزها همچون مجوز دانش بنیان، مطالعه بازار، تولید نیمه صنعتی، بررسی تقاضای بازار، مطالعات مکان یابی اجرای طرح، تدوین طرح توجیه فنی و اقتصادی و مستند کردن دانش فنی را از اقدامات پیش از عقد قرارداد توسط مخترع اعلام کرد.
دکتر کاوه رحمانی فرح، عدم توجه و دسترسی بازار به تولید سوسیس و کالباس از ماهی با توجه به بو و مزه نامطلوب و همچنین ویژگی های بافتی خاص، آشنایی با ذائقه مصرف کنندگان ایرانی را دیگر مسائل مورد توجه در این طرح نام برد و افزود: دانش فنی واگذار شده این طرح مجموع چندین فناوری می باشد که با بهره مندی از آن می توان در مقیاس صنعتی محصولی با کیفیت مطلوب و دارای استاندارد و مطابق ذائقه اکثریت مصرف کنندگان تولید کرد.
عضو هیات علمی دانشگاه حذف نیتریت به همراه فقدان میکروارگانیسم را از ویژگی های منحصر به فرد محصولات طرح دانست و از مزیت های محصولات سوسیس و کالباس ماهی نسبت به سوسیس و کالباس های موجود در بازار به قابلیت افزایش 95 درصدی استفاده از گوشت ماهی، حفظ اسیدهای آمینه ضروری در سوسیس و کالباس ماهی، تنوع محصولات، ماندگاری و مقرون به صرفه بودن نسبت به فرآورده های گوشتی و ... اشاره کرد.
این عضو هیات علمی در پایان افزود: امیدوار هستیم شرایط کلی اقتصاد و به ویژه تولید بهبود یابد و موانع موجود در راه سرمایه گذاری زودتر برطرف شود تا شاهد تجاری سازی و ورود محصولات به بازار در سال اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال باشیم.
دانش فنی طرح " تولید سوسیس و کالباس بدون نیتریت و بدون میکرو اورگانیسم از ماهی" طی قراردادی به شرکت مدیریت فناوری بومرنگ هم آرا فروخته شد.
معاونت پژوهشی و فناوری دانشگاه این موفقیت را به ایشان تبریک عرض نموده و آرزوی توفیقات بیشتر برای این عضو هیات علمی را دارد.