You are here
نیاز استان به نیروی مرمتگر کارآمد و کارشناس
دکتر مظفر عباس زاده مدیر گروه رشته مرمت و احیای بناهای تاریخی دانشگاه ارومیه در مصاحبه با آراز آذربایجان با بیان مطلب فوق گفت: منطقه غرب و شمالغرب کشور بیش از 50 درصد بناهای تاریخی ثبت جهانی کشور را در خود جای داده است که می توان به تخت سلیمان در جنوب استان و مجموعه کلیساهای ارامنه در شمال استان اشاره کرد و نیاز است تا برای حفظ و مرمت بناهای مذکور، نیروی مرمتگر تربیت شود.
مدیر گروه رشته مرمت و احیای بناهای تاریخی ادامه داد: فارغ التحصیلان این رشته به دلیل مهارت هایی که کسب می کنند می توانند علاوه بر سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در بخش های خصوصی و دولتی اعم از دستگاه های شهرداری، ادارات مربوط به راه و شهرسازی، سازمان اوقاف و امور خیریه و ... نیز فعالیت کنند.
بر اساس گزارش آراز آذربایجان هم اکنون یک هزار و 300 محوطه تاریخی در استان وجود دارد که بعد از کاوش جهت حفاظت به مرمتگر نیاز دارد که کمبود کارشناس و مرمتگر متخصص در این زمینه احساس می شود و به دلیل کمبود نیرو، کارهای حفاظتی توسط معماران انجام می شود.
دکتر عباس زاده در ادامه یادآور شد: دانشگاه به عنوان مشاور دستگاه های دست اندر کار جامعه می تواند نقشی به فارتر از نقش امروز خود ایفاء نمابد.
وی همچنین افزود: گروه مرمت و احیای بناهای تاریخی آمادگی دارد در قالب مشاوره در بخش های مطالعه، طراحی، پژوهش و کلیه فعالیت های مربوط به حفاظت و مرمت بناهای قدیمی با ارگان ها، سازمان ها و دستگاههای اجرایی و بخش خصوصی که مرتبط با ابنیه تاریخی هستند همکاری نماید.
گفتنی است: رشته مرمت و احیای بناهای تاریخی از سال 1393 با جذب دانشجوی کارشناسی فعالیت خود را آغاز نموده است و هم اکنون بیش از 70 دانشجو دارد.