You are here
در جلسه هیات رئیسه راهبردی دانشگاه ارومیه، خبر کسب دانش فنی مربوط به تولید روغن تمام سنتز (poly-L-ester) توسط پژوهشکده نانوفناوری این دانشگاه مطرح شد.
دکتر رحیم حب نقی رئیس دانشگاه ارومیه در ابتدای این جلسه که با حضور اعضای هیات رئیسه دانشگاه و روئسای پژوهشکده های نانو فناوری و میکروالکترونیک 15 دی ماه برگزار شد، ضمن ابراز خرسندی از کسب دانش فنی تولید روغن تمام سنتز توسط پژوهشکده نانوفناوری دانشگاه بیان کرد: دانشگاه باید به سمت تولید دانش فنی و فروش فناوری رفته و پژوهش ها نیز باید نیاز محور باشد.در واقع این تکلیف و رسالت ما به عنوان جامعه دانشگاهی است.
دکتر حب نقی گفت: باید از ظرفیت اعضای هیات علمی و متخصصین دانشکده ها در پژوهشکده ها بهره برده و ما نیز از طرح های پژوهشی که از سوی پژوهشکده ها ارائه می شود، حمایت می کنیم.
دکتر اسماعیل حبیبی رئیس پزوهشکده نانوفناوری دانشگاه ارومیه نیز در مورد این روغن گفت : این روغن با ارزش که در انتقال حرارت ترانسفورماتورها کاربرد داشته، در شبکه توزیع برق کشور مورد استفاده قرار می گیرد.
وی ادامه داد: طول عمر بالا، دمای اشتعال و ضریب انتقال حرارت بالاتر و نیز زیست سازگار و غیر سمی بودن این روغن از جمله مزیت های آن نسبت به نمونه های مشابه است. در حالی که روغن های متداول در ترانسفورماتورها علاوه بر پایه نفتی و قابلیت اشتعال بودن، همچنین شدیدا سمی و آلوده کننده محیط زیست هستند.
رئیس پزوهشکده نانوفناوری دانشگاه ارومیه ضمن اشاره به این نکته که این محصول نتیجه پژوهش و طرح ارتباط با صنعت دکتر سجاد کشی پور استاد پژوهشکده نانوفناوری و شرکت توزیع نیروی برق استان آذربایجان غربی است، بیان کرد: تست این روغن توسط شرکت "الوند توان انرژی وزارت نیرو" انجام شده و عدم تغییر خواص آن در داخل ترانس بعد از حدود یک سال کارکرد، مورد تایید قرار گرفته است.
لازم به ذکر است دو وظیفه اصلی روغن های تمام سنتز ترانسفورماتورها، کار به عنوان عایق الکتریکی و انتقال گرمای تولید شده درون ترانسفورماتور به بیرون است.