Public Relations News Website

امروز

سه شنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳

در آیین اختتامیه هشتمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان "نشان خواجه نصیر الدین طوسی" دانشگاههای آذربایجان غربی که به همت معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه ارومیه و جهاد دانشگاهی استان برگزار شد، چهار تیم ایران پاش از دانشگاه علمی کاربردی، گردون از دانشگاه ارومیه، موج از دانشگاه ارومیه و  ویرا از دانشکده هنر دانشگاه ارومیه به مرحله نهایی راه یافته بودند که در مرحله فینال تیم ایران پاش مقام اول و تیم موج از دانشگاه ارومیه مقام دوم  را کسب کردند. 

دکتر حب نقی رئیس دانشگاه ارومیه در آیین اختتامیه هشتمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان استان ضمن تقدیر و تشکر از دست اندرکاران برگزاری هشتمین دوره مسابقات مناظره دانشجویی در سطح دانشگاههای استان بویژه جهاد دانشگاهی استان آذربایجان غربی گفت:جهاد دانشگاهی با درایت و تعهد انقلابی خود به موضوعات منظرات دانشجویی ورود پیدا کرده است که لازم است توجه و حمایتهای بیشتری از برگزاری اینگونه مسابقات مناظره در سطح دانشگاههای کشور صورت گیرد. 

وی افزود:جهاد دانشگاهی استان با پیشینه درخشان خود در مباحث علمی و فرهنگی با برگزاری چنین مناظراتی زمینه فرهنگسازی و تعامل گروههای دانشجویی را فراهم کرده است.

دکتر حب نقی با اشاره به اینکه برگزاری مناظرات دانشجویی تمرینی برای ارتقا آستانه تحمل است اظهار کرد: اسلام دین اختیار است و انسان را صاحب خرد و اندیشه می داند و  خداوند منان انسان را در آیات متعدد به تامل کردن و اندیشه دعوت کرده است تا از این طریق بهترین ها را گزینش کند.

رئیس دانشگاه ارومیه با بیان اینکه رویکرد وزارت علوم برتقویت فضای گفت و شنود صحیح و اصولی در قالب چهارچوبها است اظهار کرد: مباحث دانشجویی  بجای اینکه در خفا انجام شود باید آزادانه در فضای صمیمانه با رعایت ضوابط و قوانین انجام شود.

وی با اشاره به اینکه حاصل مباحث دانشجویی رشد فکری دانشجویان است افزود: نباید مسیر گفت و گو و مناظره در محیط دانشگاهی بسته شود چرا که وجود مباحثه و مناظره در محیط دانشگاهی سبب رشد عقلانی و ارائه راهکارهای عملیاتی می شود.

دکتر حب نقی با تاکید براینکه پرخاشگری در جلسات مناظره نتیجه نبود قدرت تحمل نظرات مخالف است افزود: لذا ضروری است آستانه تحمل را در مباحثه و مناظرات افزایش دهیم.

وی با بیان اینکه دانشگاهها می توانند با برگزاری مناظرات به یک الگو در این راستا تبدیل شوند خاطر نشان کرد: چنانچه دانشگاهها در برگزاری مناظرات دانشجویی فعال عمل کنند فرهنگ مباحثه اصولی از بطن دانشگاه و دانشجویان به جامعه تسری یافته و فرهنگسازی می شود.

رئیس دانشگاه ارومیه با اشاره به اینکه طبق نظر سنجی های انجام شده دانشگاهها به عنوان سرمایه اجتماعی قابل اعتماد ضریب نفوذ بالایی در بین مردم دارند اظهار کرد: برگزاری جلسات مدون مناظره و مباحثات سبب تعامل گروههای مختلف دانشجویی و ارتقا سطح دانش و آستانه تحمل می شود.

وی گفت:در فضای تعاملی و تضارب آرا، اندیشه های صیقل خورده و بستر پیشرفت کشور در همه حوزه ها محقق می شود.

ساز و کار تولید اندیشه نیازمند گفتمان علمی و ناصحانه و محتوا مدار

همچنین در این مراسم دکتر رستم زاده سرپرست جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی با اشاره به اینکه ساز و کار تولید اندیشه نیازمند گفتمان علمی و ناصحانه و محتوا مدار است گفت: تفکری نقادانه و اثرگذار است که خلاقانه شکل بگیرد و جوهری محتوایی داشته باشد.

وی با اشاره به برکات  نقد و مناظره در تعالی و پیشرفت کشور خاطرنشان کرد: این مسابقات در راستای تحقق فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر گسترش فرهنگ فضای آزاد اندیشی در دانشگاه ها طراحی گردیده است.

وی گفت: فرهنگ اخلاق نقد و مناظره باید در بین تمامی آحاد جامعه نهادینه شود چرا که خروجی نقد و مناظره در صورتی به تعالی می‌انجامد که به شکل طبیبانه خلق و جاری شود.

سرپرست جهاد دانشگاهی استان گفت:هم افزایی اندیشه ها نیز ممارستی برای گسترش فرهنگ کار تیمی و جمعی است که در مناظرات مورد تجربه دانشجویان قرار می گیرد.

 دکتر رستم زاده با اشاره به اهمیت داشتن دانش برنامه ریزی و راهبرد در برابر موضوعات چالش ها و موفقیت ها خاطرنشان ساخت: در این مناظرات دانشجویان با یک پلان و مدل مدیریتی علمی از طرح مسئله تا نتیجه گیری در مدت اختصاصی چندین دقیقه ای فرصتی که در برابر نظر مخالف دارند باید برنامه ریزی داشته باشند .

 وی با اشاره به اینکه در جامعه چالش عدم فرهنگ اعتقاد به ارزشمند بودن زمان وجود دارد خاطرنشان کرد: تمرین معرفت واقعی و در عین حال بهره‌برداری از ثانیه به ثانیه زندگی و ارزشمند بودن آن یکی از موضوعات مهم و چالش های فرهنگی جامعه است که از برکات مناسب مسابقات مناظره می باشد.

سرپرست جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی با اشاره به مفهوم نقد و مناظره گفت: مناظره یعنی نظر انداختن به اندیشه مقابل و مخالف و این نظر باید در سیرت فهوایی اندیشه رسوخ  پیدا کند و تامل در صورت موضوعات یکی از آفت‌های مناظره بوده که آن را به دور تسلسل و عدم نتیجه بخشی می‌کشاند.وی با اشاره به تعداد تیمهای شرکت کننده در این دوره از مناظرات اظهار کرد:16 تیم 4 نفره دانشجویی از دانشگاههای مختلف استان در این دوره از مناظرات شرکت داشتند.

 دکتر رستم زاده ادامه داد: 75 درصد شرکت کنندگان را دانشجویان پسر و 35 درصد نیز دانشحویان دختر تشکیل می دادند که از این تعداد 45 درصد در رشته های علوم انشانی، 23 درصد فنی و مهندسی، 4 درصد پزشکی، 23 درصد علوم پایه بودند و 10 درصد دانشجویان در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری و 82 درصد در مقطع کارشناسی و 8 درصد نیز در مقطه کاردانی مشغول به تحصیل بودند.

همچنین در این دوره از مسابقات تیم گردون از دانشگاه ارومیه نیز بعنوان تیم اخلاق انتخاب شد و با اهدای هدیه ، لوح سپاس و تندیس ویژه مسابقات از این گروه نیز تجلیل بعمل آمد.

همچنین 8 نفر از اساتید اعضای هیات دانشگاهها داوری این دوره از مسابقات مناظرات دانشجویی را بر عهده داشتند. 

لازم بذکر است تیم های منتخب دانشگاههای استان به مرحله منطقه ای دانشگاههای کشور و سپس در صورت صعود به مرحله نهایی کشوری دانشگاهها که در تهران برگزار می شود راه خواهند یافت.

چند رسانه ای

با حضور بیش از 1000 دانشجو؛ مراسم گرامیداشت روز دانشجو در دانشگاه ارومیه برگزار شد

با حضور بیش از 1500 دانشجو؛ گفت و گوی بی واسطه دانشجویان با سخنگوی دولت سیزدهم در دانشگاه ارومیه برگزار شد

گزارش جامع سفر وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به استان آذربایجان غربی

رقابت 69956 داوطلب کنکور سراسری 1401 در آذربایجان غربی (+فیلم)

دهمین گردهمایی سالانه روسای مراکز بهداشت و درمان دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی کشور به میزبانی دانشگاه ارومیه (+فیلم)

گلهای بهاری زینت بخش دانشگاه ارومیه (گزارش تصویری)

دانشگاه اروميه در رسانه ها

تماس با ما

تماس با ما

آدرس : استان آذربايجان غربي - اروميه

کيلومتر 11 جاده سرو - دانشگاه اروميه

شماره تلفنخانه : 43-32752741-044

کدپستي : 5756151818

صندوق پستي : 165

پست الکترونيکي : publicrelation@urmia.ac.ir