You are here
در چهاردهمین گردهمایی بین المللی انجمن ترویج زبان و ادب فارسی که روز های 16 الی 18 مهرماه به میزبانی دانشگاه ارومیه برگزار شد،اساتید و شخصیت های ادبی جهان میهمان دانشگاه بودند. در زیر سخن برخی از این بزرگان را در مصاحبه با خبرنگار روابط عمومی دانشگاه بخوانید:
دکتر مهدی محقق
گردهمایی انجمن ترویج زبان و ادب فارسی هر سال در یک دانشگاه برگزار می شود که امسال چهاردهمین دوره آن در دانشگاه ارومیه برگزار می شود و دوره بعدی آن نیز قرار است در دانشگاه اهواز برگزار شود. در این گردهمایی اساتید ادبیات فارسی با یکدیگر آشنا میشوند و کارهای تحقیقاتی یکدیگر را می بینند و نسل جوان نیز با نسل گذشته آشنا می شوند و در واقع ترقی علمی پیدا میکنند. این همایش نشان دهنده توانمندی گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه ارومیه است.
دکتر ژاله آموزگار
عقیده دارم آذربایجانیها بیش از همه حافظ زبان فارسی هستند و بر روی این زبان غیرت بسیار زیادی دارند. خدمتگزاران زبان فارسی همچون دکتر زریاب خویی، محمدامین ریاحی و سیدحسن تقی زاده و ... همه آذربایجانی بوده و زبان فارسی را حفظ کردهاند. گردهمایی انجمن ترویج زبان و ادب فارسی که باعث ارتباط پیشکسوتان با جوانان میشود بسیار حائز اهمیت است. باید کار را به دست جوانان سپرد، اما رابطه خود را با آنها نباید قطع کرد و این باید ادامه پیدا کند.
دکتر عدنان کارا اسماعیل اوغلو رئیس گروه ادبیات فارسی دانشگاه آنکارا
از ترکیه به این همایش دعوت شدهام و از این دعوت بسیار خرسند هستیم. این ارتباطات برای اساتید بسیار مثمرثمر است که امیدواریم ادامه داشته باشد چون برای دو کشور دارای فایده است. زبان و ادبیات فارسی در گذشته در آسیای صغیر بسیار رایج بوده و مفاهیم اجتماعی و اسلامی را در برداشته است و مردم مسلمان آناتولی هم از آن استفاده می کردهاند بخصوص ما از اشعار و سخنان حضرت مولانا، سعدی شیرازی و حافظ اندرزهای زیادی را شنیدهایم و آنها در مردم ترکیه جایگاه بالایی را دارند. نزدیک چهل سال است که در دانشگاه های مختلف ترکیه زبان فارسی را تدریس می کنم و در آنکارا هم انجمن تحقیقات مولانا را داریم که سالهاست در آنجا دیوان و اشعار مولانا را برای مشتاقان آنحضرت میخوانیم.
دکتر علی گوزل یوز رئیس گروه ادبیات فارسی دانشگاه استانبول
چندین بار در گذشته در این گردهمایی شرکت کرده ام و این گردهمایی برای ارتباط و آشنایی اساتید با یکدیگر و تبادل افکار و اندیشه بسیار دارای اهمیت است. در دانشگاه استانبول حدود ۵۰۰ دانشجوی زبان فارسی را داریم که برخی از آنها نیز امسال برای یک دوره کوتاه مدت به ایران آمدند.