You are here
در دیدار رییس دانشگاه ارومیه بهمراه رییس پژوهشکده آرتمیای این دانشگاه با مدیر عامل شرکت انتقال آب خلیج فارس - که بزرگترین پروژه شیرین سازی و انتقال آب را در خلیج فارس اجرا کرده اند- دانشگاه ارومیه پیشنهاد نمود که پساب شیرین سازی را که 70 گرم در لیتر نمک دارد به دریا باز نگردانند.
در این پروژه پساب تولید شده، 3 کیلومتر دور از ساحل به عمق 12- متری دریا پمپاژ می شود و علاوه بر افزایش هزینه های آب تولید شده، محیط دریا را آلوده می سازد.
پیشنهاد دانشگاه ارومیه :
این پساب را به استخر های بزرگ چند صد هکتاری منتقل نمایند و در آن ها:
۱) آرتمیا پرورش دهند. در آن صورت
۲) محصولات ارزشمند مثل سیست گران قیمت آرتمیا تولید خواهد شد
۳) نمک و کانی های گران قیمت دریا قابل استحصال خواهند بود.
۴) اکوسیستمی برای پرندگان بصورت دریاجه های مصنوعی پدید خواهند آمد
۵) اشتغال زایی و رونق اقتصادی در مناطق جنوب توسعه پیدا خواهد کرد.
توضیح اینکه این پساب با 80-70 گرم در لیتر نمک، بهترین شرایط برای رشد آرتمیا این سخت پوست آب های شور را دارد. تخم آرتمیا اساس آبزی پروری بوده هم اینک از خارج وارد می شود و بسیار گران قیمت و مورد نیاز صنعت شیلات است..
در این دیدار قرار شد پژوهشکده آرتمیا طرح خود را به شرکت مذکور ارایه داده و بصورت پایلوت در منطقه اجرا نماید. در صورت موفقیت این طرح، امکان اجرا در مقیاس بزرگتر برای طرح های آینده شیرین سازی و انتقال آب به فلات مرکزی ایران وجود خواهد داشت.
پژوهشکده آرتمیای دانشگاه ارومیه بعنوان مرکز مرجع عمل آوری آرتمیا در منطقه غرب آسیا و قفقاز هم اکنون خدمات علمی و فناوری خود را به استان های داخلی و نیز به کشور قزاقستان ارایه داده در حال عقد قرارداد انتقال این فناوری به کشورهای ازبکستان و روسیه و ترکیه می باشد.
در صورت تصویب و اجرای این طرح و طرح های مشابه،کشور از واردات سیست آرتمیا بی نیاز شده و حتی صادر خواهد کرد.