Public Relations News Website

امروز

چهارشنبه ۱۰ آذر ۱۴۰۰

دانشگاه ارومیه؛ هرهفته یک فناوری

مدیریت فناوری و ارتباط با جامعه دانشگاه ارومیه در نظر دارد نسبت به معرفی فناوری‌های تولید شده در این دانشگاه اقدام نماید. در این راستا و در قالب برنامه «دانشگاه ارومیه؛ هر هفته یک فناوری» به صورت هفتگی، فناوری‌های تولید شده توسط اعضای هیئت علمی دانشگاه ارومیه معرفی خواهد شد. اجرای این برنامه قدمی موثر در شناساندن فناوری‌های تولید شده توسط اعضای هیئت علمی دانشگاه ارومیه و کمک به بازاریابی و فروش محصولات فناورانه دانشگاه خواهد بود.

 هفته پنجم

عنوان فناوری

نانوسلولز باکتریایی (Bacterial Nanocellulose)

 

معرفی تیم طراحی و توسعه محصول

مهران مرادی- دانشیار دانشکده دامپزشکی دانشگاه ارومیه

گرایش تخصصی: تهیه و تولید بسته بندی­های فعال و هوشمند مواد غذایی

 

معرفی فناوری یا محصول

نانوسلولز اصطلاحی است که به سلولز با فیبری با قطر کمتر از 100 نانومتر اطلاق می­گردد و به سه شکل نانوکریستال، نانوفیبر سلولز و نانوسلولز باکتریایی تقسیم می­گردد. نانوسلولز باکتریایی، ترکیبی طبیعی و منحصر به فردی از زنجیره­های 1،4 بتا-گلوکان است که توسط گونه­های مختلف باکتریایی سنتز می­گردد. اگرچه فرمول مولکولی سلولز باکتریایی (C6H10O5)n مشابه سلولزهای گیاهی است، اما فاقد موادی همچون لیگنین، همی سلولز و پکتین است. از طرفی، آرایش فضایی فیبریل­های آن سبب شده است که شاخص­های تبلور آن تا 85 درصد افزایش یابد. از دیگر خصوصیات منحصر به فرد سلولز باکتریایی، درجه بالایی از پلیمریزاسیون و قدرت کشش قابل توجه آن به دلیل ساختار شبکه مانند نانوسلولز باکتریایی است. قدرت نگهداری آب در این ماده، 200 برابر وزن خشک پلیمر است. تخلخل و قدرت جذب بالا و داشتن گروه های هیدروکسیل زیاد در کنار قابلیت اصلاح این ساختار با انواع گروه­های عاملی و نانوساختارهای دیگر  باعث شده است که نانوسلولز باکتریایی توجه اغلب پژوهشگران در حوزه­های مختلف  را به خود جلب کند. از طرفی این ساختار در اشکال مرطوب و خشک به دلیل خصوصیات مکانیکی مناسب، تخلخل و  قدرت جذب آب بالا، تجزیه پذیری و سازگاری زیستی مطلوب مورد توجه صنایع مختلف قرار گرفته است.

ویژگی‌ها و مزایای رقابتی محصول

سفید و شفاف

فیبرهای سلولزی در سطح نانو

متخلخل

قابلیت جذب طیف وسیع از ترکیبات عملگرا ( ضدالتهاب، ضدمیکروب و...)

تنوع در ابعاد و شکل

قابل عرضه در دو شکل مرطوب و خشک

قابلیت شکل­گیری در هر سایز و ابعاد در حین سنتز

با قابلیت نگهداری طولانی مدت (بیش از 2 سال)

 

موارد کاربرد

تصاویر محصول

معرفی محصول

چند رسانه ای

دانشگاه اروميه در رسانه ها

تماس با ما

تماس با ما

آدرس : استان آذربايجان غربي - اروميه

کيلومتر 11 جاده سرو - دانشگاه اروميه

شماره تلفنخانه : 43-32752741-044

کدپستي : 5756151818

صندوق پستي : 165

پست الکترونيکي : publicrelation@urmia.ac.ir