You are here
ضمن تسلیت ایام عزاداری حضرت اباعبدالله الحسین (ع) و آرزوی تندرستی برای دانشجویان و همکاران عزیز، با توجه به اینکه سوالاتی در خصوص نحوه آموزش و برنامه کلاسی دانشجویان عزیز از سوی ایشان مطرح می شد، در خصوص برنامه کلاسهای نیمسال آتی موارد زیر را به استحضار دانشجویان عزیز می رساند:
بر اساس مصوبه ستاد ملی کرونا و اعلام مقام عالی وزارت، آموزش ترم آینده قطعاً به صورت حضوری خواهد بود مگر اینکه شرایط خاصی ایجاد شود که تاکنون قابل پیشبینی نبوده است. با این وجود با توجه به مصوبات و اختیارات قبلی واگذار شده به دانشگاه ها مبنی بر اینکه ۱۰ تا ۳۰ درصد از دروس میتواند در قالب یادگیری الکترونیکی و آموزش مجازی برنامه ریزی و اجرا گردد، در دانشگاه ارومیه نیز با توجه به تجربه و بستر مناسب ایجاد شده طی سال های شیوع بیماری کرونا، به منظور استفاده از پتانسیل آموزش مجازی و توسعه این ظرفیت در دانشگاه به عنوان مکمل آموزش حضوری برای فراهم کردن دسترسی انعطاف پذیر به محتوا و آموزش در هر زمان و مکان، از این ظرفیت استفاده خواهد شد.
همچنین در این راستا به گروههای آموزشی پیشنهاد شده است تا دروس نظری مقطع کارشناسی برنامه ریزی شده برای روزهای چهارشنبه را با استفاده از ظرفیت سامانه یادگیری الکترونیکی دانشگاه برگزار نمایند.
البته این موضوع مغایرتی با استفاده دانشجویان عزیز از امکانات خوابگاه، رزرو غذا و رستوران های دانشجویی دانشگاه نخواهد داشت.
تمرکز برنامه هفتگی دانشجویان موضوعی بوده است که اغلب مورد مطالبه دانشجویان به خصوص در مقاطع تحصیلات تکمیلی بوده است.
دلایلی مانند فراهم ساختن امکان اشتغال دانشجویان همزمان با تحصیل، کاهش هزینه های بیتوته و تغذیه دانشجویان از مواردی بوده است که با تمرکز برنامه هفتگی دانشجویان قابل تحقق بوده و مورد مطالبه دانشجویان و خانواده های ایشان بوده است.
از طرف دیگر توسعه رشته گرایشهای بین رشته ای در دانشگاه، در کنار برنامه ریزی ارائه دروس به شکلی که دانشجویان عزیز در حداقل زمان امکان فراغت از تحصیل را داشته باشند، مانند؛ ارائه برخی از دروس پیش نیاز به شکل مکرر و غیر ترمی، ارائه حداکثر دروس ممکن ترمی در مقاطع تحصیلات تکمیلی، در کنار رویکرد وزارت عتف برای ارائه دروس و دوره های مهارت آموزی در کنار دروس جاری دانشجویان سبب شده است تا دانشگاه با افزایش کلاس مورد نیاز و محدودیت های فضای کالبدی موجود در زمینه کلاس های آموزشی مواجه باشد که ضرورت استفاده بهینه و حداکثری از ظرفیت فضاهای فیزیکی موجود را ایجاد می نماید.
افزایش زمان برگزاری کلاسها پس از ساعت ۶ عصر و یا تغییر و افزایش کاربری از فضاهای موجود آموزشی تا حدی اجتناب ناپذیر بوده است که در این راستا فشردگی و افزایش کاربری از کلاسها در ساعات صبح مدنظر قرار گرفته و پس از بررسی در شورای آموزشی دانشگاه، در دستور کار قرار گرفته است. این موضوع در سنوات قبل نیز در برخی از دانشکده ها مسبوق به سابقه بوده است.
درخصوص تردد دانشجویان عزیز بین دانشکده خود و ساختمان کلاسهای عمومی و پایه، سعی شده است با پیش بینی گروه ها و کلاس های متعدد به خصوص برای دروس عمومی، در مواردی که حضور دانشجویان در کلاس های عمومی نیازمند جابجایی ایشان بین دانشکده خود و ساختمان کلاس ها باشد، مشکل به حداقل کاهش یابد. همچنین با پیشبینی برگزاری و ارائه بخشی از دروس عمومی به شکل مجازی و در قالب سامانه آموزش الکترونیکی سعی شده است حداقل نیاز به جابجایی فیزیکی برای دانشجویان ایجاد شود.
برنامه ریزی کلاس ها از ساعت ۸ لغایت ۱۲:۳۰ قبل از ظهر، به منظور لحاظ زمان کافی برای نماز و وعده نهار دانشجویان عزیز بوده است. با توجه به سردسیری منطقه درصورتیکه نزولات جوی و مسئله یخبندان صبحگاهی جاده دسترسی به پردیس نازلو ایجاد گردد، طبعا تغییر و انعطاف پذیری لازم برای جابجایی زمان تشکیل کلاس ها بعنوان مثال از ساعت ۸:۳۰ وجود خواهد داشت. کمااینکه در سنوات گذشته نیز در زمان بروز بارندگی و یخبندان طبق اطلاعیه های صادر شده کلاس های درسی با تاخیر برگزار شده است.
در نهایت از درگاه خداوند متعال برای دانشجویان عزیز و همکاران گرامی تندرستی و توفیقات روزافزون در اعتلای علمی دانشگاه و کشور عزیزمان را مسئلت می نماید.
معاونت آموزشی دانشگاه ارومیه