You are here
دکتر مرتضی فرخی همزمان با گرامیداشت هفته دولت؛ ضمن بازدید از دانشگاه ارومیه، در جلسه شورای مدیریت آموزش عالی استان آذربایجان غربی که با حضور حجت الاسلام و المسلمین ذاکر نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی برگزار شد به بررسی مسائل آموزش عالی این استان پرداخت و تاکید کرد: رویکردهای سنتی در حوزه هنری و فرهنگی پاسخگوی نیاز امروز جامعه نیست و تفکر خلاق و نقادانه بر بسترهای سیاسی و اجتماعی هم به لحاظ محتوا و هم از نظر ساختار به عنوان جزء لاینکف آموزش بایستی بستر تغییرات اساسی در بخش آموزش و سرفصلهای آموزشی رشتههای مرتبط با حوزه فرهنگی و هنری دانشگاههای ما قرار گیرد.
وی با بیان اینکه همراهی فعال با روندهای پرشتاب علمی دنیا نیازمند استقرار نظام کیفیت آموزش عالی است تصریح کرد: دانشگاهها با بهبود مداوم کیفیت می توانند ضمن ارتقا به جایگاه درخور، با تولید و انتقال دانش و خدمات تخصصی به توسعه همه جانبه کشور کمک کنند.
معاون حقوقی و امور مجلس وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه در گسترش آموزش عالی و تنوع رشتهها اگر ساز و کارهایی برای پایش کیفیت آموزش در نظر گرفته نشود هدر رفت امکانات و سرمایه تلقی می شود، افزود: در این استان بالاخص در حوزههای مهارتی که دانشگاههای علمی کاربردی و دانشگاه فنی حرفه ای متولی این رشته ها هستند، اقدامات خوبی صورت گرفته و خوشبختانه فارغ التحصیلان این رشتهها با توجه به مهارتی که فرا میگیرند، سریعتر وارد حوزههای اشتغال میشوند. اما در بحث توسعه رشتههای هنری و فرهنگی نیازمند اقدامات اساسیتری از جمله بسترسازی امکانات اولیه و تامین هیات علمیهای متخصص، متعهد و خلاق و سپس ایجاد رشتههای متناسب با فرهنگ و هنر هستیم که البته فارغ التحصیلان آن بتوانند نیازهای استان را رفع نمایند.
دکتر علیجانپور رئیس دانشگاه ارومیه و رئیس شورای آموزش عالی استان نیز در این جلسه گفت: ما در این چند ماه در جهت ایجاد رشته های فرهنگی هنری از دو طریق اقدام کردیم. در حوزه رشته های مهارتی با کمک دانشگاه علمی کاربردی استان توانسته ایم در دو مقطع کاردانی و کارشناسی رشته های هنری و رسانه ای از جمله رشته طراحی لباس،طراحی زیورآلات، روابط عمومی، بازیگری، سینما،گرافیک، گردشگری، موسیقی و چند رشته دیگر را دریافت نماییم. و در حوزه رشته های نظری نیز که معمولا پروسه جذب هیات علمی و ایجاد رشته در این حوزه بیش از یک سال طول می کشد توانسته ایم در مقطع کارشناسی مجوز رشته مد و لباس را برای دانشگاه الزهرا(س) کسب نماییم و همچنین در مقطع کارشناسی ارشد مجوز رشته مرمت در دانشگاه ارومیه را در حال پیگیری هستیم.
حجت الاسلام و المسلمین ذاکر نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه ضمن اشاره به وجود حدود نود هزار دانشجو در استان که حدود دو هزار و ششصد نفر آنها در مقطع دکترا تحصیل می کنند، گفت: ما در استان باید رشته هایی را تقویت و یا ایجاد کنیم که بتوانیم با فارغ التحصیلان آنها نیازهای استان را رفع نماییم. ما از وزیر محترم می خواهیم که به مشکلات آموزش عالی استان از جمله همسان سازی حقوق اعضای هیات علمی و اعتبارات دانشگاه های استان رسیدگی نماید.
گفتنی است؛ در این سفر دکتر جاسب نیکفر مدیرکل امور مجلس وزارت علوم نیز معاون وزیر علوم را همراهی کرد. در ادامه این جلسه روسای دانشگاههای استان در خصوص مسائل و مشکلات دانشگاههای تحت مدیریت خود به بحث و تبادل نظر پرداختند.