Public Relations News Website

امروز

چهارشنبه ۹ فروردین ۱۴۰۲

سومین سمپوزیوم بین المللی مثتوی معنوی با عنوان " مولانا، پیام آور صلح و دوستی"  با پیام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری آغاز بکار کرد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه، در این نشست دو سالانه بین المللی، که با همکاری مشترک ایران و ترکیه ترتیب یافت؛ اساتید و پژوهشگرانی از کشورهای ایران، ترکیه، آذربایجان و هند به ارائه مقاله در خصوص اشعار و آراء مولانا جلال الدین رومی می پردازند.

دکتر رحیم حب نقی رییس دانشگاه ارومیه ضمن خوشامدگویی به میهمانان این سمپوزیوم که امروز بیست و سوم مهر ماه آغاز  شده و تا فردا بیست و چهارم همین ماه ادامه دارد به قرائت پیام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری پرداخت.

در گوشه ای از این پیام آمده است: ویژگی منحصر به فرد حضرت مولانا آن است که گرچه در دامن تمدن ایرانی، اسلامی پرورده شده و از سرچشمه های عرفان ناب خراسان سیراب گشته است اما عنقای خیال و اندیشه اش مرزهای زمان و مکان را درنوردیده، به اندیشه ی جهانی بدل شده است. چنانکه امروز از غرب تا شرق عالم، از خاور دور و آسیای میانه گرفته تا اروپا و آمریکا و در میان عرب و عجم و مسلمان و مسیحی، سخن از اوست و از آثار و افکار بلند او.

در ادامه، مهندس سعادت استاندار آذربایجان غربی گفت: مولانا برای نجات بشریت و در راستای اهداف انبیاء در عصر خود، آفرینش هایی کرده و افکار پاک او همچنان تا عصر ما زنده است و تششع انوار آن برای همه ی انسان ها تابان و هدایت کننده است.

سعادت افزود: این سمپوزیوم با عنوان صلح و دوستی از آراء مولانا انشعاب گرفته و عارفان، ادامه دهنده راه پیامبران هستند اما انسان ها این پیام مولانا را که بر گرفته از پیام و سخن قرآن است، خوب دریافت نکرده اند.

استاندار آذربایجان غربی تصریح نمود: منطقه ای که ما در آن زندگی می کنیم مملو از زبان ها و قومیت های مختلف است و همچنین با شهرها و استان های بسیار کشورهای همسایه از جمله ترکیه و اقلیم کردستان، آذربایجان و ... هم مرز و همزبان هستیم و چقدر خوب خواهد شد اگر از پیام صلحای بشری مبنی بر عشق و علاقه به یکدیگر غافل نباشیم.

در آیین افتتاحیه این همایش دو روزه که پژوهشگران  در خصوص مثنوی و نیازهای جامعه معاصر، آموزه های اسلامی در مثنوی معنوی، جایگاه مولانا در اندیشه جهان غرب، تعلیم و تربیت در نظام فکری مولانا، مولانا معلم اخلاق و ... بحث و تبادل نظر می نمایند دبیران علمی طرف ترک و ایران، رییس انجمن اساتید زبان و ادبیات فارسی، نماینده وزارت امور خارجه در ارومیه و سرکنسول ترکیه در ارومیه به ایراد سخنرانی پرداختند.

از مجموع 351 مقاله رسیده به دبیرخانه این سمپوزیوم، 51 مقاله برای ارائه و یکصد مقاله برای چاپ در کتاب مجموعه مقالات پذیرش شده اند.

گفتنی است: اولین سمپوزیوم مشترک حسام الدین چلبی ارموی و مثنوی معنوی در سال 1390در کشور ایران و دومین سمپوزیوم با عنوان تأثیرپذیری معاصران از افکار، آثارو احوال مولانا در سال 1392 در کشور ترکیه برگزار شده و سومین سمپوزیوم با عنوان مولانا، پیام آور صلح و دوستی در ایران در حال برگزاری است.

 

 

 

 

 

 

 

چند رسانه ای

رقابت 69956 داوطلب کنکور سراسری 1401 در آذربایجان غربی (+فیلم)

دهمین گردهمایی سالانه روسای مراکز بهداشت و درمان دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی کشور به میزبانی دانشگاه ارومیه (+فیلم)

گلهای بهاری زینت بخش دانشگاه ارومیه (گزارش تصویری)

دانشگاه اروميه در رسانه ها

تماس با ما

تماس با ما

آدرس : استان آذربايجان غربي - اروميه

کيلومتر 11 جاده سرو - دانشگاه اروميه

شماره تلفنخانه : 43-32752741-044

کدپستي : 5756151818

صندوق پستي : 165

پست الکترونيکي : publicrelation@urmia.ac.ir