You are here
به مناسبت هفته زمین پاک و در ششمین روز این هفته ، نشست اعضای شورای پژوهشی اداره کل حفاظت محیط زیست استان با اساتید ، اعضای هیئت علمی و نخبگان دانشگاه ارومیه به ریاست دکتر ابراهیم سپهر رئیس دانشکده کشاورزی و با حضور مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی با محوریت مدیریت پسماندهای کشاورزی در قالب برنامه های پیشنهادی راهبردی دانشکده و ماموریت دانشگاه ارومیه در این زمینه، در محل خانه فناور محیط زیست دانشگاه ارومیه برگزار شد.
دکتر سپهر رییس دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه در این جلسه ضمن خوش آمد به مدیرکل حفاظت محیط زیست استان و سایر اساتید و مدیران و همچنین تبریک هفته زمین پاک، مطالبی در زمینه حفظ محیط زیست و زمین پاک بیان نمود.
دکتر سپهر بیان نمود: در کنار کاهش مصرف پلاستیک در جامعه می بایست دستگاه های متولی برنامه جدی و عملی برای تفکیک زباله داشته باشند پلاستیک را می توان مدیریت کرد
دکتر سعید شهند در این جلسه ضمن تبریک فرا رسیدن هفته معلم و تقدیر از دغدغه مندی اساتید و نخبگان دانشگاهی نسبت به مقوله حفظ محیط زیست گفت : سوم تا نهم اردیبهشت در تقویم کشور به عنوان هفته زمین پاک نامگذاری شده است و برنامه های مختلفی طی این هفته با شعار "مشارکت مردم ،ایران در برابر پلاستیک، نجات زمین" توسط اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی انجام می شود که هدف نهایی این برنامهها افزایش آگاهی و ارتقا حس مسئولیت پذیری نسبت به حفظ محیط زیست و زمین پاک است و همانگونه که در شعار امسال نیز آمده است این مهم با مشارکت و نقشآفرینی مردم و پیگیری و انجام دقیق مسئولیت های قانونی دستگاههای دولتی محقق می شود.
وی افزود : آلودگی های پلاستیکی در سراسر جهان تبدیل به یک تهدید محیط زیستی شده است و از سال 1950 که پلاستیک برای نخستین بار و با توجیه حفاظت از محیط زیست معرفی و تولید شد ، تاکنون 8 میلیارد تن پلاستیک در جهان تولید شده که تجزیه آنها در طبیعت صد ها سال زمان می برد.
شهند ادامه داد: کشور ما هفدمین کشور دنیا در زمینه تولید پلاستیک است و متاسفانه در سال های اخیر شاهد رشد استفاده از پلاستیک از سوی جامعه هستیم که این موضوع نیازمند اصلاح سبک زندگی و به حداقل رساندن مصرف پلاستیک به ویژه ظروف یکبار مصرف پلاستیکی است .
مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی در ادامه با بیان اینکه بخش عمده ای از مسائل موجود در حوزه محیط زیست استان با اصلاح و تجدید نظر در رویه های موجود در حوزه کشاورزی رفع می شود ، عنوان کرد: مطابق آمارهای ارائه شده ، قریب به یک میلیون تن ضایعات کشاورزی در استان تولید می شود که این مقدار بسیار قابل تامل است و سلامتی محیط زیست استان را با چالش های جدی مواجه می کند.
شهند ادامه داد: در مواردی شاهد این هستیم هزینه ای که از قبال تولید این محصولات برای محیط زیست استان با مصرف منابع اب و خاک و آلودگی های ناشی از آن ایجاد می شود ، بسیار بیشتر از درامدی است که کشاورز کسب می کند و بدین ترتیب ادامه این روند توجیه علمی و منطقی ندارد.
وی با بیان اینکه مساله حفظ محیط زیست اساسا موضوعی فرهنگی – اجتماعی است ، افزود: اداره کل حفاظت محیط زیست استان در کنار وظیفه نظارتی و برخورد های قانونی، آموزش های محیط زیستی را در راستای ارتقا و اشاعه فرهنگ حفاظت از محیط زیست در شهرستان های سراسر استان دنبال می کند و رویکرد این اداره کل ، مردمی سازی حفاظت از محیط زیست است.
در ادامه نشست اعضای حاضر نیز به بیان دیدگاه ها و پیشنهادات خود در خصوص چگونگی مدیریت پسماند ها و ضایعات به ویژه در بخش کشاورزی پرداختند.