Public Relations News Website

امروز

چهارشنبه ۲۴ مرداد ۱۴۰۳

 محمدصادق معتمدیان استاندار آذربایجان غربی در مراسم رونمایی از طرح مشارکتی اقدامات محلی با کشاورزان جهت مصرف بهینه آب (اقدامات نرم افزاری احیا دریاچه ارومیه)، با اشاره به اقدامات انجام شده در دو سال گذشته در اتمام پروژه‌های سخت‌افزاری در حوزه احیای دریاچه ارومیه، افزود: با سپرده شدن مدیریت اجرای پروژه‌های احیای دریاچه ارومیه به استان، شاهد شتاب در روند اجرا و اتمام پروژه‌های سخت‌افزاری احیای دریاچه در استان هستیم.

استاندار آذربایجان‌غربی گفت: امروز با افتخار اعلام می‌کنیم با تلاش‌های انجام شده، تمامی پروژه‌های سخت‌افزاری احیای دریاچه ارومیه در آذربایجان غربی به اتمام رسیده و روند اجرای طرح‌های نرم‌افزاری آغاز شده است.

وی همچنین بهره‌برداری از فاز اول انتقال آب به دریاچه ارومیه از طریق تونل انتقال آب کانی سیب توسط رئیس جمهور شهید، بهره‌برداری از فاز دوم انتقال آب و  کانال انتقال آب بادین آباد توسط وزیر محترم نیرو، بهره‌برداری از مدول ۳ تصفیه خانه فاضلاب ارومیه با حضور معاون محترم اول رئیس جمهور و افتتاح سد چپرآباد را از جمله طرح‌های سخت‌افزاری احیای دریاچه در استان عنوان کرده و یادآور شد: تمامی طرح‌های سخت‌افزاری با حمایت‌های ویژه دولت سیزدهم و به ویژه رئیس جمهور شهید آیت الله رئیسی به بهره‌برداری رسیده و امروز پایان طرح‌های سخت‌افزاری احیای دریاچه ارومیه و شروع عملیات نرم‌افزاری از برنامه‌های ۲۶ گانه ستاد احیای دریاچه را اعلام می‌کنیم.

استاندار آذربایجان‌غربی ضمن تشکر از دانشگاه ارومیه، بر استفاده از ظرفیت علمی اساتید برجسته و دانشمندان استان در حوزه طراحی و اجرای طرح‌های نرم‌افزاری در حوزه احیای دریاچه ارومیه نیز تاکید کرده و افزود: اجرای طرح‌های نرم‌افزاری باید صمن توجه به معیشت کشاورزان موجب صرفه‌جویی و مصرف بهینه آب در حوزه دریاچه ارومیه شود.

معتمدیان همچنین با اشاره به اینکه کشاورزی یکی از پیشران‌های مهم توسعه استان است، خاطرنشان کرد: متاسفانه با وجود ظرفیت‌های زیاد در حوزه کشاورزی، معیشت کشاورزان مطلوب نبوده و باید با اجرای طرح‌های مختلف از جمله بالا بردن بهره‌وری و تغییر الگوی کشت، معیشت کشاورزان در استان ارتقاء یابد.

وی در ادامه تغییر الگوی کشت را از اولویت‌های مهم کارگروه نجات دریاچه ارومیه در حوزه نرم‌افزاری عنوان کرده و بیان داشت: زیرساخت‌های لازم برای انتقال آب دریاچه ارومیه فراهم شده و ضروری است در حوزه نرم‌افزاری نیز وزارت جهاد کشاورزی در راستای اجرای برنامه‌های مختلف در بخش تغییر الگوی کشت فعالانه عمل کند.

استاندار آذربایجان‌غربی بر آگاه‌سازی و اغناسازی کشاورزان برای استفاده از محصولات کم آب و تغییر الگوی کشت نیز تاکید کرده و افزود: صدا و سیما با تولید برنامه‌های تلویزیونی و رادیویی و همچنین استفاده از ظرفیت‌های رسانه ای بویژه در فضای مجازی، در راستای اقناع‌سازی، ترویج و آگاه‌سازی کشاورزان در راستای اهمیت تغییر الگوی کشت و تولید محتوای مناسب در این زمینه برنامه‌ریزی لازم را انجام دهد.

معتمدیان همچنین با بیان اینکه نجات دریاچه ارومیه یکی از مهمترین دغدغه‌های مردم منطقه است، اضافه کرد: حضور بی‌نظیر مردم در جشنواره فرهنگی ورزشی دریاچه ارومیه نشان داد که مردم علاقمند به این دریاچه هستند و آماده‌اند در راستای احیای این دریاچه زیبا، همکاری‌های لازم را انجام دهند.

وی در ادامه با اشاره به احیای ۱۱ تالاب اقماری دریاچه ارومیه با تخصیص حق آبه لازم و جلوه زیبا و استقرار پرندگان مهاجر در این تالابها، افزود: امروز اخبار دریاچه ارومیه به عنوان اخبار امیدآفرین در سطح کشور منتشر می‌شود.

استاندار آذربایجان‌غربی در پایان با اشاره به اهمیت اجرای برنامه‌های ترویجی و آگاه‌سازی در حوزه احیای دریاچه ارومیه، اظهار داشت: جایگاه برنامه‌های ترویجی و ساختار حوزه ترویج، در جهاد کشاورزی باید تقویت شود و ما آماده کمک به اجرای برنامه‌های نرم‌افزاری و همچنین اجرای برنامه های ترویجی و اطلاع رسانی در حوزه احیای دریاچه ارومیه هستیم.

 معتمدیان درخصوص نقش علم و پژوهش در احیای دریاچه ارومیه نیز گفت: تحقیقات نباید تعطیل شود و اتفاقا روز به روز قدرت پژوهش در حوزه احیای دریاچه ارومیه باید قوی‌تر و ظرفیت‌ علمی برای پیشبرد اهداف استفاده شود.

رئیس دانشگاه ارومیه نیز در این جلسه با بیان اینکه دانشگاه ارومیه طی سه سال گذشته به توفیقات بی‌نظیری رسیده است، افزود: کلیه امکانات دانشگاه ارومیه در راستای پیشران‌های توسعه استان بکارگیری شده است و دانشگاه در راستای تولید علم نافع و تاثیرگذاری در جامعه قدم‌های خوبی برداشته است. 

دکتر علیجانپور ادامه داد: قرارداد دانشگاه ارومیه با صنعت از ۳.۷ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۰ به ۲۳ میلیارد تومان در سال گذشته رسیده و طی ۴ ماهه سال جاری نیز این مبلغ به بیش از ۱۷ میلیارد تومان رسیده است. 

وی با اشاره به برگزاری سمینارهای بین‌المللی و طرح‌های ارتباط با صنعت در پژوهشکده مطالعات دریاچه ارومیه اظهار کرد: طرح مدیریت پایدار آب در حوضه دریاچه ارومیه از طریق اجرای برنامه اقدام در نقاط بحرانی (اقدامات نرم افزاری احیای دریاچه ارومیه) در قالب ۲ فاز با همکاری فائو اجرا شده و فاز سوم این طرح امروز رونمایی می‌شود. 

رئیس دانشگاه ارومیه هدف از اجرای این طرح را کاهش مصرف و ارتقای بهره‌وری آب، ارتقای مشارکت، آگاهی و دانش فنی کشاورزان باحفظ معیشت مردم منطقه حاشیه دریاچه ارومیه اعلام کرد. 

وی با اشاره به برگزاری کارگاههای آموزشی در سه بخش‌های آب، تولید محصول و بازار برای کشاورزان، افزود: حدود ۱۰۰ کشاورز پیرامون موضوعات مختلف با هدف ارتقای مهارت و دانش فنی و توسعه اجتماعی_اقتصادی در سال دوم پروژه آموزش دیدند. 

دکتر علیجانپور گفت: پروژه مذکور در مرحله سوم (نازلوچای) در ۱۰ فاز تعریف شده است.

در ادامه این نشست دکتر بشارت مجری طرح و عضو هیات علمی دانشگاه ارومیه توضیحاتی در مورد نحوه اجرای این طرح بیان نمود.

دکتر بشارت خلاصه این طرح را به شرح زیر مطرح نمود:

  • پروژه فائو، تفاهم‌نامه بین سازمان فائو و دانشگاه ارومیه (پژوهشکده مطالعات دریاچه ارومیه).
  • مشخص شدن مناطق بحرانی و انجام پروژه در دو فاز کاملا مجزا در دو سال (1401 و 1402)
  • ادامه پروژه در سال سوم با حمایت استاندار محترم آذربایجان غربی.
  • بهره‌‌گیری از متخصصین دانشگاه، کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه و دستگاه‌های دولتی.
  • مهمترین هدف ارتقا بهره وری آب و بهره‌گیری از نتایج آن در سطح منطقه‌.
  • تدوین یک برنامه اقدام و نقشه راه همراه با کشاورزان داوطلب در منطقه مشخص در پروژه.
  • اندازه‌گیری‌های میدانی و ایجاد تغییرات اساسی در سیستم‌های آبیاری (کشاورزی هوشمند).
  • ارتقاء مشارکت، آگاهی و دانش فنی کشاورزان.

استاد دانشگاه ارومیه در مورد روش اجرای این طرح گفت:

روش GAIN با چهار معیار حاکمیت، خودمختاری، یکپارچگی و نیاز گرایی است که در فائو توسط البهری و همکاران توسعه داده شده است، که در این پروژه نیز از این روش استفاده شده است.

دکتر بشارت نتایج حاصل از اجرای این طرح در دو فاز اول و دوم در دو سال گذشته به صورت زیر عنوان نمود:

  • کاهش 30 الی 60 درصدی مصرف آب.
  • جلب مشارکت کشاورزی در منطقه مشخص و گسترش آن به کل حوضه.
  • شناسایی مشکلات و راهکارهای متناظر برای منطقه بر اساس نظر کشاورزان.
  • تهیه برنامه اقدام - تایید شده توسط کشاورزان، متخصصین و دولت.
  • افزایش آگاهی کشاورزان در سه بخش آب، محصول و بازار.
  • ارائه برنامه‌ریزی آبیاری بر اساس اندازه‌گیری‌های میدانی در منطقه مشخص.
  • آشنایی کشاورزان با تکنولوژی‌های جدید و شروع کشاورزی مدرن در نقاط بحرانی (Smart Agriculture).
  • ادامه کار در منطقه های بحرانی بر اساس تجربه موفق سالهای قبل.

 

 در پایان این مراسم  از طرح برنامه ریزی مشارکتی محلی با کشاورزان به منظور مصرف بهینه آب و حفظ معیشت کشاورزان در چارچوب برنامه احیای دریاچه ارومیه باحضور استاندار آذربایجان‌غربی رونمایی شد. 

ویدیو های این مراسم را در زیر مشاهده نمایید:

 

چند رسانه ای

با حضور بیش از 1000 دانشجو؛ مراسم گرامیداشت روز دانشجو در دانشگاه ارومیه برگزار شد

با حضور بیش از 1500 دانشجو؛ گفت و گوی بی واسطه دانشجویان با سخنگوی دولت سیزدهم در دانشگاه ارومیه برگزار شد

گزارش جامع سفر وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به استان آذربایجان غربی

رقابت 69956 داوطلب کنکور سراسری 1401 در آذربایجان غربی (+فیلم)

دهمین گردهمایی سالانه روسای مراکز بهداشت و درمان دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی کشور به میزبانی دانشگاه ارومیه (+فیلم)

گلهای بهاری زینت بخش دانشگاه ارومیه (گزارش تصویری)

دانشگاه اروميه در رسانه ها

تماس با ما

تماس با ما

آدرس : استان آذربايجان غربي - اروميه

کيلومتر 11 جاده سرو - دانشگاه اروميه

شماره تلفنخانه : 43-32752741-044

کدپستي : 5756151818

صندوق پستي : 165

پست الکترونيکي : publicrelation@urmia.ac.ir