You are here
دکتر یونس کریمپور عضو هیات علمی گروه گیاهپزشکی دانشگاه ارومیه طی نزدیک به 20 سال کار تحقیقاتی تعداد یک جنس و 22 گونه جدید از حشرات و کنه ها را شناسایی، تعیین هویت و برای اولین بار به دنیای علم معرفی کرده است.
جنس و گونه های فوق از مناطق اطراف ارومیه شامل دره شهدا، منطقه سرو، اطراف دریاچه مارمیشو، کوه سیر و تعداد 7 گونه نیز از استان آذربایجان شرقی (در قالب رساله دکتری خانم مریم اسدی فارفار) جمع آوری و شناسایی شدهاند. .
شناسایی و توصیف این گونه ها با همکاری پرفسور حسین لطفعلی زاده (متخصص تاکسونومی حشرات از موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور و دکتر محمدرضا کاویانپور متخصص تاکسونومی کنه ها) و متخصصین مختلف از کشورهای، روسیه، اوکراین، ترکیه، مجارستان، دانمارک، جمهوری چک، انگلستان و فرانسه صورت گرفته و مقالات آنها در مجلات Zootaxa ، Vestnik Zoologii ، Zoosystematica Russica ، Acta Societatis Zoologicae Bohemicae ، European Journal of Taxonomy ، International Journal of Environmental Studies ، Zoology in the Middle East و International Journal of Acarology به چاپ رسیده است.
این پژوهشگر با بیان این که تغییرات اقلیمی، تخریب زیستگاه ها و ورود و دستاندازی انسان به زیست بوهای طبیعی باعث حذف و کاهش جمعیت تعداد زیادی از گونه های گیاهی و جانوری در ابعاد جهانی شده است خاطرنشان کرد که حشرات از مهمترین شاخص های زیستی برای سالم و تمیز بودن زیستبوم های آبی و خاکی بوده و سریعا به تغییرات کیفی در زیستبومها واکنش نشان میدهند.
این پژوهشگر شهروندان را به رعایت اخلاق طبیعت گردی توصیه نموده و خاطرنشان کرد که در زمان حضور در زیستگاه های طبیعی مانند مناطق ذکر شده، از کندن و سوزاندن گیاهان اکیدا خودداری نموده و از بجا گذاشتن و انباشت انواع زباله ها، دورریزها، آلاینده ها و بویژه پلاستیک ها در دامن طبیعت کاملا پرهیز کنند.
دکتر کریم پور افزود: کشف، گزارش و توصیف این تعداد از گونه های مختلف حشرات از اطراف ارومیه برای اولین بار در جهان، نشان دهنده آن است که آذربایجانغربی با داشتن زیستگاه ها و زیستبومهای متنوع از غنای گونه ای بسیار خوبی برخوردار بوده و لازم است که ضمن مراقبت از این زیستگاه ها، در آینده تلاشهای بیشتری برای کشف و شناسایی گونههای جدید از مناطق مختلف استان صورت گیرد.