You are here
دانشگاه استنفورد در هفتمین نسخه ی گزارش خود فهرست دانشمندان پراستناد جهان را منتشر کرد. بر طبق شیوه نامه این فهرست، افراد در دو دسته/گروه «با تاثیر دوره بلندمدت» و «با تاثیر دوره یک ساله» معرفی میشوند.
براساس نسخه ی جدید (هفتم) این فهرست، در بین فهرست اساتید برتر با تاثیر دوره یک ساله، از کشور ایران 2327 نفر در زمره دانشمندان پراستناد برتر دنیا هستند که 23 نفر از آنها با نام سازمانی دانشگاه ارومیه معرفی شده اند. لازم به توضیح است که در نسخه ی پیشین این رتبه بندی تعداد 13 نفر از دانشگاه معرفی شده بودند که در این شاخص، نرخ رشد برابر 76.9 درصد بوده است. اعضای هیأت علمی معرفی شده دانشگاه ارومیه به شرح ذیل هستند:
جدول شماره 1: مشخصات افراد معرفی شده با نام سازمانی دانشگاه ارومیه و توصیف شاخصهای علمسنجی منتسب به آنها
همچنین در بین فهرست اساتید برتر با تاثیر دوره بلند مدت نیز که یکی دیگر از شاخص های این فهرست است از دانشگاه ارومیه هشت استاد معرفی شده اند لازم به ذکر است که در نسخه پیشین این رتبه بندی، تعداد اساتید معرفی شده با نام سازمانی دانشگاه ارومیه شش نفر بودند که در این شاخص اساتید دانشگاه رشد 33.3 درصدی را تجربه کرده اند. در جدول شماره 2 مشخصات و توصیفات شاخص های علمسنجی افراد ارائه شده است:
بدین ترتیب بر أساس بروندادها و تحلیلهای حاصل از پایگاههای استنادی، فعالیت پژوهش و فناوری اساتید دانشگاه در سطح جهانی به صورت زیر برآورد شده است:
جدول شماره 3: مقایسه رشد عملکرد پژوهش و فناوری دانشگاه بر أساس بروندادهای پایگاه استنادی اسکوپوس
گفتنی است، این پژوهش که از دادههای استنادی اسکوپوس استفاده کرده است، دانشمندان را در ۵ حوزه موضوعی اصلی طبقه بندی نموده و شرط ورود پژوهشگران به فرآیند رتبهبندی انتشار حداقل ۵ مقاله بوده است و در مجموع تقریباً ۲۰۰ هزار دانشمند مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفتهاند.
معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه ارومیه این موفقیت ارزنده را به این عزیزان و جامعه علمی دانشگاه تبریک گفته و آرزوی توفیقات روز افزون برایشان دارد.