You are here
جلسه بررسی آخرین وضعیت دریاچه ارومیه به ریاست استاندار آذربایجانغربی و با حضور دکتر علیجانپور رئیس و اساتید دانشگاه ارومیه برگزار شد.
در این جلسه که دکتر شفیعی معاون پژوهش و فناوری و همچنین دکتر زینال زاده رئیس و دکتر بشارت و دکتر حصاری اعضای پژوهشکده مطالعات دریاچه ارومیه دانشگاه ارومیه نیز حضور داشتند، آخرین وضعیت دریاچه ارومیه، وضعیت بارشها و اقدامات انجام شده در راستای احیای دریاچه ارومیه بررسی شد.
استاندار آذربایجانغربی: راهکارهای نوین برای احیای دریاچه ارومیه شناسایی شود
استاندار آذربایجانغربی با تاکید بر شناسایی و شفافسازی عوامل بروز وضعیت کنونی دریاچه ارومیه، گفت: با شناخت جامع از دلایل وقوع وضعیت بحرانی دریاچه ارومیه، میتوان راهکارهای جدید برای جذب حمایتهای ملی جهت احیای این دریاچه ارائه کرد.
دکتر رضا رحمانی با بیان اینکه طرحهای احیای دریاچه در صورت جلب اطمینان مردم درخصوص ارتقای معیشت عملی خواهد شد، افزود: اقدامات دانشگاهی و علمی، اطمینان جامعه را موجب شده و مردم برای نجات دریاچه ارومیه، همراهی لازم را انجام خواهند داد.
وی همچنین با اشاره به اینکه مدیریت و مصرف بهینه آب در حوضه دریاچه ارومیه بدون آسیب به کشاورزی در اولویت است، خاطرنشان کرد: عمده مصرف آب در حوضه دریاچه ارومیه در بخش کشاورزی بوده و مردم باید به این باور برسند که با مدیریت کشاورزی و بهینهسازی مصرف آب، شاهد تاثیرات مثبت در کیفیت و کمیت محصولات خواهند بود.
استاندار آذربایجان غربی به استفاده از روشهای نوین احتمالی برای افزایش منابع آبی حوضه دریاچه ارومیه نیز اشاره کرده و افزود: مدیریت عواملی چون میزان تبخیر و لایروبی رودخانهها و انهار در مسیر هدایت آبهای جاری به سمت دریاچه ارومیه، به صورت جدی در دستور کار دستگاههای متولی باشد.
دکتر رحمانی همچنین با تاکید بر ارائه اطلاعات صحیح به مردم درخصوص دریاچه ارومیه، اضافه کرد: برنامهها و طرحهای احیای دریاچه ارومیه بهصورت ویژه از طریق رسانهها به مردم اطلاعرسانی و آموزش داده شود.
وی در پایان با تاکید بر گسترش مطالعات علمی برای بررسی راهکارهای جدید احیای دریاچه ارومیه، افزود: علیرغم تلاشهای ارزشمند گذشته، متأسفانه خروجی اقدامات نتیجه قابلتوجهی برای نجات دریاچه ارومیه نداشته و استفاده از ظرفیت شرکتهای دانشبنیان و نهادهای ملی و بینالمللی مورد توجه قرار گیرد.
دکتر علیجانپور رئیس دانشگاه ارومیه به همراه اساتید دانشگاه نیز در این جلسه ضمن ارائه گزارشی از اجرای طرح مشارکتی اقدامات محلی با کشاورزان جهت مصرف بهینه آب (اقدامات نرم افزاری احیا دریاچه ارومیه) که منجر به کاهش 40 درصدی مصرب آب در روستاهای هدف شده است، بر ادامه اجرای این طرح تاکید نمودند.
گزارش صدا و سیما از این نشست را در زیر مشاهده نمایید: