Public Relations News Website

امروز

یکشنبه ۹ دی ۱۴۰۳

نخستین همایش ملی رهیافت های نوین برنامه درسی ملی در زیست بوم جدید و با همکاری اداره کل آموزش و پرورش استان آذربایجان غربی   با حضور دکتر منادی رییس کمسیون آموزش مجلس شورای اسلامی، دکتر رحمانی استاندار آذربایجان غربی، دکتر علیجانپور رئیس دانشگاه،‌ مسئولین استان و همچنین پژوهشگران و اساتید برگزار شد.

ابتکارات هوش مصنوعی در حوزه آموزش و پرورش دانشگاه‌ها و فناوری بهره‌برداری شود

دکتر احمد علیجانپور، رئیس دانشگاه ارومیه در این همایش با اشاره به نقش هوش مصنوعی در سیستم آموزشی افزود: هوش مصنوعی در حال دگرگون سازی روشهای آموزش در مدارس و دانشگاههای دنیا است که به شکل اجتناب ناپذیری در حال اجرا است.

 وی ادامه داد: هوش مصنوعی در حال حاضر فناوری است اما بزودی تبدیل به یک نیاز حیاتی تبدیل می شود لذا ابتکارات هوش مصنوعی را باید در حوزه آموزش و پرورش، دانشگاهها و حوزه های فناوری بکار بگیریم.

 دکتر علیجانپور با اشاره به بحرانهای زیست محیطی و منابع طبیعی و تغییرات اقلیمی موجود، گفت:جای خالی این مطالب در کتابها و منابع درسی ما احساس می شود؛ می‌طلبد پژوهشگران به این حوزه ورود جدی داشته باشند.

 تاثیر همایش رهیافت‌های نوین برنامه ملی درسی باید در مدارس و میان فرهنگیان نمودار شود

رضا رحمانی، استاندار آذربایجان‌غربی نیز در این همایش گفت: «نخستین همایش ملی رهیافت های نوین برنامه درسی ملی در زیست بوم جدید» جزو همایش‌های نیازمحور است که برگزاری آن ضروری بود.

وی افزود:‌همایش‌های مختلفی در استان برگزار می‌شود و قطعا هم تاثیرگذار است اما لازمه تحقق اهداف آن، همدلی فرهنگیان، دانشگاهیان و کلیه اقشار و‌ صنوف است و اگر همدلی و وفاق نباشد کارها پیش نخواهد رفت.

استاندار آذربایجان غربی ادامه داد:‌در استان ما با وجود اینکه مدت کمی است در خدمت مردم شریف استان هستم بیشترین ارتباط را با گروه ها و اقشار مختلف داشته ام چون معتقدم با شناسایی ظرفیت های استان و‌ پتانسیل‌های نهفته می توان کارهای بزرگی انجام داد.

سند تحول بنیادین آموزش و پرورش رکن اصلی نظام تعلیم و تربیت است

دکتر علیرضا منادی سفیدان، رییس کمیسیون آموزش و‌ تحقیقات مجلس شورای اسلامی، در نخستین همایش ملی "رهیافت‌های نوین برنامه درسی ملی در زیست بوم جدید" اظهار داشت: ما سندی بنام تحول بنیادین آموزش و‌ پرورش داریم که جزو اسناد بالادستی است و باید با تکیه بر مفاد آن، سیستم آموزش و پرورش را بسوی پیشرفت رهنمون کرد.

وی افزود: با وجود اینکه در مجلس نماینده مردم تبریز هستم اما ۳۹ سال است معلم هستم. پله ها را یک به یک طی کرده ام. در روستا و برای عشایر «آب و بابا نان داد» را درس داده ام. اکابر را برای بزرگسالان گفته ام و مراحل مدیریتی را در سیستم آموزش و پرورش تجربه کرده و هم اکنون به ریاست کمیسیون آموزش و تحقیقات رسیده ام تا دغدغه فرهنگیان را پیگیری کنم.

رییس کمیسیون آموزش و‌ تحقیقات مجلس شورای اسلامی، عنوان کرد: یک میلیون معلم را رتبه بندی و رتبه دار کردیم تا سیستم پاداش و‌ جزا را در این سیستم نهادینه کنیم تا معلمی که استحقاق دارد ترفیع بگیرد و آن همکاری که کف امتیازها را کسب نکرده از معلمی خلع شود.

وی ادامه داد: خانواده ها مهمترین رکن تعلیم و تربیت هستند و باید روی نهاد خانواده سرمایه گزاری شود. در دنیای امروز نمی‌توان از کنار هوش مصنوعی به سادگی عبور کرد و‌ بخش اجتناب ناپذیر زندگی بشر است.

منادی سفیدان بیان داشت: آموزش و پرورش رکن مهمی برای پیشرفت کشور است و باید آموزش الگوی مصرف را از مدارس شروع کنیم چون پایه و رکن اصلی پیشران توسعه کشور را نظام تعلیم و تربیت می دانیم.

ضرورت بازنگری در سیستم آموزش و پرورش عامل اصلی برگزاری نخستین همایش ملی "رهیافت‌های نوین برنامه درسی ملی در زیست بوم جدید"

علی مطهری مدیرکل آموزش و پرورش آذربایجان‌غربی در افتتاحیه «نخستین همایش رهیافت‌های نوین برنامه درسی ملی در زیست بوم جدید» اظهار داشت: در باب علت و چرایی برگزاری این همایش به همین نکته اکتفا می کنم که سیستم تعلیم و‌ تربیت نیازمند بازنگری در خرده نظام های زیرمجموعه خود است و «برنامه درسی» از مهمترین خرده نظام های سیستم آموزشی است بنابراین تصمیم بر این شد تا این همایش برگزار شود.

وی افزود: از اواخر سال ۱۴۰۲ مقدمات همایش را فراهم و در شورای تحقیقات اداره کل آموزش و پرورش مصوب کردیم و فورا شورای سیاستگذاری این همایش را تشکیل دادیم. سپس تصمیم بر آن شد با همکاری دانشگاه ارومیه کارها را پیش ببریم و سیاستگذاری صورت گرفت.

مدیرکل آموزش و پرورش استان آذربایجان‌غربی، عنوان کرد: طبق اعلام دبیر علمی همایش، ششصد مقاله در دبیرخانه این همایش وصول شد و داوران ۴۰۰ مقاله را شایسته داوری و پذیرش دانستند که از بین این مقالات ۹ مقاله جهت ارائه در همایش انتخاب شد.

وی ادامه داد: با برگزاری کارگاه های جنبی و پنل های علمی برای شرکت کنندگان و‌ پژوهشگران عزیز، هم افزایی خوبی بین پژوهشگران این همایش ایجاد شد که قابل تحسین است که امیدواریم نتایج و اثرات این همایش در زیست بوم جدید آموزش و پرورش و برنامه درسی ملی دیده شود.

مطهری ابراز داشت: رهبر معظم انقلاب اسلامی می فرمایند: «برای رسیدن به قله های رفیع باید از پیچ و خم های سخت عبور کرد و بدون آموزش و‌ پرورش امکان عبور از این شرایط سخت و‌نیز رسیدن به قله ها وجود ندارد.» بنابراین آموزش و پرورش اصلی ترین دغدغه مقام معظم رهبری و‌کارگزاران نظام مقدس جمهوری اسلامی است.

 

۶۶۴ مقاله به دبیرخانه همایش ارسال شده است

دکتر حسنی دبیر علمی این همایش نیز گفت: عصر حاضر، به لحاظ تغییرات پیچیده اجتماعی و اقتصادی، بحران‌های محیطی و تحولات فناوری، با چالش‌های شگرفی روبرو است و در این میان زیست‌بوم جدید مفهومی پویاست که به مجموعه‌ای از تغییرات و نوآوری‌ها در زمینه‌های مختلف اشاره دارد و به طور ویژه در پاسخ به چالش‌های جهانی و نیازهای نوین جامعه پدیدار شده است.

عضو هیات علمی دانشگاه ارومیه ادامه داد: در زمینه آموزش و پرورش، «زیست‌بوم جدید» به مفهومی اشاره دارد که در آن محیط آموزشی و یادگیری به دلیل تغییرات فناوری، اجتماعی و فرهنگی به شکل جدیدی سازماندهی می‌شود و در این راستا، برنامه درسی ملی ایران، به منزله نقشه جامع یادگیری با تأکید بر انسجام و یکپارچگی در برنامه‌های درسی، انعطاف‌پذیری و توجه به نیازهای محلی و همچنین تقویت مهارت‌های نرم مانند تفکر انتقادی و حل مسئله زمینه‌ساز تحول همه‌جانبه و عمیق در مفاهیم و محتوای آموزشی است تا بدین ترتیب، شاهد ارتقای کیفیت آموزش و تربیت دانش‌آموزانی توانمند در مواجهه با چالش‌های زندگی مدرن در زیست‌بوم جدید باشیم.

وی افزود: ۶۶۴ مقاله به دبیرخانه همایش ارسال شده که ۴۳۳ مقاله توسط داوران پذیرش از این تعداد هم ۹ مقاله به‌صورت سخنرانی ارائه خواهد شد.

عضو هئیت علمی دانشگاه ارومیه بیان کرد: این ۹ مقاله در سه پنل تخصصی در سالن آمفی تئاتر پژوهشکده آرتمیا دانشگاه ارومیه برگزار خواهد شد.

دکتر حسنی بیان کرد: سه مقاله ارائه شده در پنل اول شامل برنامه درسی و زیست بوم جدید، فرصت‌ها و تهدیدها، پنل دوم شامل برنامه درسی و فناوری‌های نوین و پنل سوم نیز شامل عناصر برنامه درسی و زیست بوم جدید است.

چند رسانه ای

با حضور بیش از 1000 دانشجو؛ مراسم گرامیداشت روز دانشجو در دانشگاه ارومیه برگزار شد

با حضور بیش از 1500 دانشجو؛ گفت و گوی بی واسطه دانشجویان با سخنگوی دولت سیزدهم در دانشگاه ارومیه برگزار شد

گزارش جامع سفر وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به استان آذربایجان غربی

رقابت 69956 داوطلب کنکور سراسری 1401 در آذربایجان غربی (+فیلم)

دهمین گردهمایی سالانه روسای مراکز بهداشت و درمان دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی کشور به میزبانی دانشگاه ارومیه (+فیلم)

گلهای بهاری زینت بخش دانشگاه ارومیه (گزارش تصویری)

دانشگاه اروميه در رسانه ها

تماس با ما

تماس با ما

آدرس : استان آذربايجان غربي - اروميه

کيلومتر 11 جاده سرو - دانشگاه اروميه

شماره تلفنخانه : 43-32752741-044

کدپستي : 5756151818

صندوق پستي : 165

پست الکترونيکي : publicrelation@urmia.ac.ir