You are here
جلسه ارائه نتایج طرح «ارتقاء دانش کشاورزی و ترویج عملیات خوب کشاورزی» پژوهشکده مطالعات دریاچه ارومیه دانشگاه ارومیه و برنامه اقدام منطقهای نازلو با حضور جمعی از فرهیختگان علمی، مدیران، تصمیمگیران اجرایی و فعالان بخش کشاورزی استان آذربایجان غربی، در سالن جلسات پژوهشکده مطالعات دریاچه ارومیه برگزار شد تا دستاوردها و برنامههای این طرح مهم ارائه و مورد بررسی قرار گیرد.
این نشست با حضور اعضای هیئت علمی دانشگاه ارومیه، همکاران پرتلاش طرح و نمایندگان ارشد دستگاههای اجرایی از جمله استانداری آذربایجان غربی، سازمان جهاد کشاورزی، شرکت آب منطقهای، سازمان مدیریت و برنامه ریزی، سازمان حفاظت محیط زیست، سازمان هواشناسی و تعاونی روستایی برگزار شد، که نشانگر جایگاه ویژه و اعتماد نهادهای مختلف به ظرفیت علمی و عملی پژوهشکده مطالعات دریاچه ارومیه بود.
در جریان جلسه، بخشهای مختلف طرح با دقت و شفافیت از سوی تیم اجرا ارائه شد و دستاوردهای ملموس طرح به نمایش درآمد. نقطه عطف جلسه، استقبال شرکتکنندگان و بازخورد مثبت آنها نسبت به رویکرد مشارکتی و علمی این برنامه بود؛ به طوری که همگی بر اثرگذاری ملموس طرح در حوزه کشاورزی منطقه تأکید داشتند.
در ابتدای جلسه، دکتر کامران زینال زاده، رییس پژوهشکده مطالعات دریاچه ارومیه، پس از ارائه گزارشی از ظرفیتها و دستاوردهای این پژوهشکده و تجربههای موفق اجرای طرحهای مشارکتی در سالهای گذشته، تأکید کردند با توجه به نبود منابع آب جدید در حوضههای آبریز، ضروری است به جای رویکردهای مقطعی و سازهای، بر مدیریت یکپارچه منابع آب و اولویتبخشی به مدیریت تقاضا تمرکز شود. ایشان افزودند که برای موفقیت پروژههای احیای دریاچه ارومیه، جلب مشارکت همه ذینفعان، بهویژه کشاورزان، در قالب مدیریت زیستبوم اهمیت ویژهای دارد.
در ادامه نیز، دکتر سینا بشارت، مدیر اجرایی طرح، ضمن ارائه چارچوب مفهومی، بر مشارکت فعال کشاورزان و همکاری نهادهای دولتی بهعنوان رمز موفقیت طرح تأکید نمودند. همچنین سایر مدیران و مسئولان حاضر، هریک با نگاه تخصصی خود، نکات حائز اهمیتی در خصوص ظرفیتهای بالفعل و راهبردهای پیشنهادی ارائه کردند:
دکتر علی دیانتی سرپرست سازمان جهاد کشاورزی استان بر اهمیت نقش محوری کشاورزان و لزوم برنامهریزی عملیاتی برای مدیریت مؤثر منابع و همکاری سازمانها تأکید نمود.
دکتر افشار کبیری مدیرکل دفتر اجتماعی و فرهنگی استانداری با ارزیابی مثبت طرح، نهادینهشدن مشارکت کشاورزان را قوت طرح و شرط موفقیت دانسته و خواستار توسعه آن در مقیاسهای بزرگتر شد.
دکتر عباس بانج شفیعی معاون پژوهش و فناوری دانشگاه ارومیه نیز بر تدوین برنامههایی متناسب با شرایط بومی هر منطقه و پیگیری اجرای مؤثر برنامه اقدام تاکید نمود.
مهندس علیرضا مهرینفر معاون نظام بهرهبرداری سازمان تعاونی روستایی بر نقش کلیدی تعاونیها در کارآمدی و سازماندهی بهتر کشاورزان و بر بهرهگیری فعال از این ظرفیت تاکید نمود.
دکتر علیرضا سید قریشی معاون سازمان حفاظت محیط زیست استان، اجرای طرحها در مقیاس بزرگتر و آموزش بهرهبرداران به عنوان رکن کلیدی را درخواست نمود.
دکتر حجت جباری مدیرکل سازمان حفاظت محیط زیست استانبه چالشهای زیستمحیطی و نیاز به فرهنگسازی و آموزش بهرهبرداران، و مسئولیت جمعی همه نهادها اشاره نمود.
لازم به ذکر است، «برنامه اقدام منطقهای نازلو» که نتیجه برگزاری کارگاههای مشارکتی GAIN در این کانون مطالعاتی است، بهعنوان الگویی عملیاتی برای توسعه پایدار کشاورزی توسط پژوهشکده مطالعات دریاچه ارومیه دانشگاه ارومیه ارائه شد و بر توسعه آن در مناطق مشابه تأکید گردید.
در زیر گزارش صدا و سیما از این جلسه را مشاهده نمایید: