Public Relations News Website

امروز

شنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۴

به گزارش روابط عمومی دانشگاه و به نقل از جهاد دانشگاهی استان، مدیرکل فرهنگی و اجتماعی دانشگاه ارومیه در این نشست گفت: نداشتن کنجکاوی و عطش علمي و حساسيت هاي فكري و دغدغه های علمی مهم ترین مانع رشد کتاب و کتاب خوانی در کشور است


"حجت الاسلام و المسلمین دکتر کریم جباری" ادامه داد: از مهم ترین عواملی که باعث کاهش سرانه مطالعه در کشور ما شده است نداشتن عشق و علاقه و انس و عادت به مطالعه و ارتباط با دنیای کتاب است . خانواده ها و نهادهای آموزشی و فرهنگی نتوانسته اند انس و عادت به کتاب خوانی و مطالعه را به عنوان بخشی از یک زندگی سالم و موفق و اسلامی در میان کودکان و نوجوانان و جوانان جا بیندازند . اگر قشرهای جوان با دنیای کتاب انس بگیرند نسبت به بسیاری از آسیب ها بیمه می شوند . اگر بخش مهمی از اوقات فراغت مردم ما با مطالعه و انس با کتاب اشباع شود غنای فرهنگی و شکوفایی علمی صد چندانی خواهیم داشت و روابط اجتماعی از آسیب ها و ناهنجاری های بسیار مصون خواهد ماند .


وی افزود: علیرغم قیمت بالای کتاب ها به عنوان یک مانع جدی در برابر فرهنگ کتاب خوانی ، بسیاری از مردم هزینه های بالاتر تفریحات و تنوعات در خورد و خوراک را بر کالاهای فکری مانند کتاب ترجیح می دهند . نکته مهم تر ، بیش از هزینه های کتاب  برای بسیار از مردم ،  نداشتن جاذبه کتاب و کالاهای فکری است . این ضعف نیز از طرفی به ضعف محتوا و نداشتن جذابیت در سبک بیان و تدوین کتاب ها بر می گردد و این که کتابها متناسب نیازهای واقعی مردم و به خصوص جوانان نیست و دیگر این که متاسفانه حساسیت و دغدغه علمی و فکری و اشتغالات ذهنی و فرهنگی جوانان بسیار پایین آمده است و سرگرمی های کاذب زندگی و جاذبه های دنیای مجازی و موبایل بیشترین قسمت ذهن و فکر مردم را اشغال کرده است .


وی افزود: از دیگر موانع رشد کتابخوانی، رواج فرهنگ شفاهی و راحت طلبی در بین مردم است که این عوامل موجب می شود خوانندگان به جای مطالعه و جست و جوی مآخذ و منابع و مستندات سخنان و نظران مختلف گرایش بیشتری به شنیدن مطالب داشته باشند و بخواهند تنها با گفت و شنود مشکلات علمی و فکری خود را رافع کنند و از مراجعه به کتب و منابع علمی گریزان باشند . متاسفانه فرهنگ شفاهی غیر دقیق، غیر مستند و عامیانه و سطحی نگر است و ما رابه راحت طلبی بیشتر سوق می دهد .


 جباری در خصوص هدف هفته کتاب و کتابخوانی گفت: هدف از این هفته تجلیل از کتاب و آشنایی با دنیای کتاب و  انس بیشتر با کتاب است تا  نهایتاً کتاب و مطالعه در خانواده و سبک زندگی ما جایگاه واقعی و مطلوب خودش را پیدا کند .


 این عضو هیات علمی دانشگاه ارومیه تصریح کرد: طبق فرمایشات مقام معظم رهبری اگر ده ها کار موازی و موثر فرهنگی برای انس مردم با کتاب و مطالعه انجام دهیم باز هم کم است و هر چه قدر برای افزایش سرانه مطالعه تلاش کنیم باز هم کم کار کرده ایم.


مدیر کل فرهنگی و اجتماعی دانشگاه ارومیه در خصوص رشد فزاینده رسانه های الکترونیک و کتاب های دیجیتال گفت: وجود کتاب های دیجیتال و افزایش آنها امری بسیار مطلوب است ولی در این رابطه هم با دو مشکل مواجهیم که مشکل اول عدم انس کافی قشرهای سنتی و مذهبی با این قبیل آثار است و هنوز هم در اذهان برخی این دیدگاه هست که مثلا مراجعه به کتاب های کاغذی یا نسخه های خطی ثواب و ارزش علمی بیشتری دارد . در حالی که ظرفیت علمی و تحقیقی کتابخانه های دیجیتال و کتب الکترونیک صدها برابر بیشتر از کتابها و کتابخانه های عادی است .


وی ادامه داد: مشکل دوم هم این است که گاهی منابع الکترونیک افراد را به استغنای کاذب و راحت طلبی شدید سوق می دهد  یعنی افراد خیال می کنند تنها با داشتن هزاران کتاب در کامپیوتر خود دریایی از علم و حکمتند و تنها با فشار دادن یکی دو انگشت بر لپ تاپ به قله های علم و دانش خواهند رسید . از این رو روح علمی و تلاش جدی و تکاپوی شایسته ای از خود برای درک حقایق نشان نمی دهند . آسیب شناسی دیگر رسانه های الکترونیک به پیوند آنها با سایر برنامه های تفننی کامپیوتر و تلفن همراه و گشت و گذار بی هدف یا کم بازده در سایت های مختلف بازمی گردد که مانع جدی تمرکز فکری جوانان بر مباحث علمی می شود . البته طراحی دستگاههایی مانند بوک ریدر که تنها به کتاب و مطالعه اختصاص دارد یا قرآن های دیجیتال لمسی که تنها مشتمل بر قرآن وتفاسیر و ترجمه های قرآنی است می تواند تا حدودی جلو این تشتت فکری را بگیرد . ولی کار اساسی تر این که به هر حال در دنیای بسیار متشتت و پر از جاذبه های گوناگون امروز ، نظم و انتظام جدی و مهارت مدیریت ذهن و کنترل فکر و تمرکز ذهن به جوانان و عامه مردم آموزش داده شود .


جباری با بیان این که خانواده و نهادهای فرهنگی و خیرین علمی و فرهنگی ،  باید برای افزایش سرانه کتاب در کشور دست به دست هم بدهند و وقت بگذارند و برنامه های جذاب تدارک ببینند و هزینه کافی صرف کنند و کتب اهدایی و کتب امانتی و ... . را در فرهنگ عمومی ریشه دار کنند و تعمیم دهند و غم و غصه های فراوان و خون دلی که را که رهبر معظم انقلاب از کمی سطح مطالعه و نداشتن انس کافی با کتاب در میان مردم ما پیاپی در سخنان خود مطرح می کنند ، بزدایند .


جباری  افزود: آموزش و پرورش باید به جای آموزش ماشینی بارم بندی شده و حفظی طوطی وار و تمرکز بر محتواهای فاقد ارتباط با دنیای واقعی کودکان و نوجوانان آنان را با آموزش های خلاق و معنادار به محتوا و معانی پویا سوق دهد و در این جهت باید فرصت و اختیارات زیادی به مربیان داده شود که بتوانند با کتاب خوانی و مطالعات جانبی و متنوع فضای درس ومدرسه را بسیار شاداب و با نشاط سازند و به این فعالیت ها ارزش داده شود و مطالعات جنبی اضافی و زاید تلقی نشود .


مدیر کل فرهنگی و اجتماعی دانشگاه ارومیه بر لزوم چاپ کتاب متناسب با کلیه رده های سنی تاکید نمود و افزود: وجود کتاب های پرجاذبه و متنوع و متناسب بودن آنها با نیازها و مشکلات واقعی مخاطبان در سنین مختلف و مشاغل مختلف باعث گرایش همه اقشار جامعه به کتابخوانی و در نتیجه افزایش سرانه مطالعه در کشور می شود  و یکی از علل گریزان بودن مردم از مطالعه نشناختن کتب مفید یا عدم دسترسی به آنهاست . این جا هم برنامه های فراوانی باید برای رونمایی ازکتب مفید تدارک دیده شود .

چند رسانه ای

دانشگاه ارومیه سفید پوش شد (گزارش تصویری)

با حضور بیش از 1000 دانشجو؛ مراسم گرامیداشت روز دانشجو در دانشگاه ارومیه برگزار شد

با حضور بیش از 1500 دانشجو؛ گفت و گوی بی واسطه دانشجویان با سخنگوی دولت سیزدهم در دانشگاه ارومیه برگزار شد

گزارش جامع سفر وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به استان آذربایجان غربی

رقابت 69956 داوطلب کنکور سراسری 1401 در آذربایجان غربی (+فیلم)

دهمین گردهمایی سالانه روسای مراکز بهداشت و درمان دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی کشور به میزبانی دانشگاه ارومیه (+فیلم)

گلهای بهاری زینت بخش دانشگاه ارومیه (گزارش تصویری)

دانشگاه اروميه در رسانه ها

تماس با ما

تماس با ما

آدرس : استان آذربايجان غربي - اروميه

کيلومتر 11 جاده سرو - دانشگاه اروميه

شماره تلفنخانه : 43-32752741-044

کدپستي : 5756151818

صندوق پستي : 165

پست الکترونيکي : publicrelation@urmia.ac.ir